Hundhalsband.



 
 

 
Hittade dessa fina hundhalsband på nätet. Nu börjar Pennys reflexhalsband bli för litet, och det använder jag  varje gång vi ska ut bara för att det är så himla enkelt att ta på. Nu när Penny är så liten och oftast har brottom ut är det väldigt enkelt att bara kunna dra halsbandet över huvudet. Använder dock inte öglan som gör det till ett halvstryp, istället fäster jag kopplet i "fel ögla" så det blir ett fast halsband nu när hon bara är valp.
 
Blev i alla fall väldigt sugen på att beställa hem en av dessa, de kostar 125 :- och finns i flera olika färger och mönster. Och hur fint skulle det inte vara med ett rött, nu vid juletider! Antingen att jag beställer ett som passar nu eller så tar jag och beställer ett som hon kan använda när hon blir lite större. Eller varför inte både och? 
 
här är länken till hundhalsbanden http://www.hundhalsband.biz/
 
 
 
 



 
 

Valpögon.

Finaste vovven. Verkar inte heller bara vara jag som tycker det. Alltid någon som stannar när vi är ute och promenerar och vill hälsa på henne och berätta hur fin hon är. Idag stannade en gubbe med rullator och hälsade på Penny. Han sa att hundar är bra vänner, att man fick motion genom att ta ut dem på promenader och att det enda dåliga med att ha hund, är att de somnar in efter 12 år. "mycket bättre att han en hund än en sån här" och så pekade han på rullatorn och gick vidare. Så sant! Hundar är alltid glada när matte/husse kommer hem och har aldrig dåliga dagar som människor. Helt enkelt en vän som man kan lita på:-) 
 
Förövrig kan jag säga att jag är mer än less på detta skitväder. Regn och rusk dag in och dag ut. Var tvungen att spola av benen och magen på penny efter promenaden i morse, hon blir så himla smutsig nu och drar in en massa löv och sand. Vars är dom frostiga, soliga mornarna? Hellre någon minusgrad än detta. Och snö så vi får lite ljus!
 

Penny 11 veckor.

 
Så stor lilltjejen har blivit. Efter två veckor hade hon gått upp 1,4 kg. Skulle vara roligt att veta hennes vikt nu! Allt går så himla snabbt och man ser förbättringar för dag till dag. Nu bits hon knappt, älskar att åka bil( hon försöker hoppa in själv när man öppnar bildörren), kan följa mig vart jag än ska och kan hålla sig längre tid innan hon behöver ut och kissa. Kommandot "sitt" är inte längre något frågetecken och "stanna" fugerar bättre och bättre. "kom så går vi in", "ska du ha mat" uppfattar hon nu direkt. Ett riktigt matvrak är hon, redan två timmar innan hon ska få mat lägger hon sig nära köket och vaktar. Även om tiden går snabbt och hon växer som ogräs, så längtar jag verkligen till hon blivit fullvuxen. Till långa promenader, löpturer och andra aktiviteter som hon nu är för ung/liten för att göra.
 
 

Penny 10 veckor.


Tjejkväll.

Favvoleksaken. Bilder från dagen då vi hämtade hem henne. Idag blir Penny tio veckor!
 
 
Ikväll tar jag med mig Penny till Sofia. Jag och Erica blir nämligen bjudna på middag där. Tror jag tar med mig ett litet hundben så Penny håller sig sysselsatt och inte hittar på något bus medan vi äter. 
 
Bara en lektion på skolan imorgon, sen tar jag helg. Och som jag ser framemot detta. Då ska jag och lilltjejen hitta på massor med roligheter!

Stor vovve.

Ikväll gick jag och Pär över till Pärs syster Stina, som bor granne med oss. Där fick Penny busa med både barn och Camillas supersnälla hund Lennox. Lennox är av rasen rhodesian ridgeback och bara hans huvud var i samma storlek som Pennys hela kropp. Men vad gör det när man är en tuff tjej som Penny? Svansen gick hela tiden och när vi skulle hem var det svårt att slita henne ifrån Lennox.

Rumsren hela dagen, två tummar upp! Nu ska vi sova. God natt!

 

 


Snöbilder.

 
Sånt här fint väder bjöd förra veckan på. Nu har det övergått till regn och blåst, inte alls roligt att vara ute på promenader. Det håller nog även Penny med om, direkt hon har gjort sitt ute springer hon mot porten och vill bli insläppt till värmen. 
 
Idag har vi dock trotsat vädret och åkt en sväng till Boviken för att titta in mamma och Nils husbygge. Det var väldigt intressant att få nosa lite i det nya huset. Där fick hon även visa upp hur duktig hon är på att apportera med sin mini dummy. Självklart blev det en runda i skogen också innan vi åkte tillbaka till stan!
 
Bilfärdena går bättre och bättre, vi har nu åkt korta svängar fyra dagar i rad och idag hörde man inte ett pip från buren. Duktig tjej! Penny har även fått chansen att hälsa på två hundar i helgen. I fredags fick vi besök av en finsk lapphund och igårkväll stötte vi på grannens vovve när vi var ute på innergården. Lite feg till en början, men ganska snabbt kaxar hon till sig, viftar på svansen och vill nosa. Kampen om att få henne rumsren tycker jag faktiskt också går förvånatsvärt bra. Hela 58 timmar klarade vi av innan jag ännu en gång inte var nog snabb att klä på mig. 
 
Har läst runt på lite olika hundforum där det diskuteras valp och jag kan väl säga att jag känner mig ganska lyckligt lottad än så länge. Får till och med sova hela natten, imorse till 07.30 och sen fick man gå och lägga sig igen efter frukost och morgon promenaden. Lyx. 
 
Nä nu är det slut på skrytandet. Jag har en liten tjej vid mina fötter som börjar vakna till liv. Vi hörs!
 
 
 

Penny gör premiär i skogen.

 
 
Oj så duktig tjej jag har. Idag gjorde vi en premiärpromenad på vitberget. Vi tog vårt pick och pack och satte in Penny i bilburen och åkte iväg till norra sidan av vitberget. Det var tredje bilturen för henne, och allt gick jättebra, bara lite smågnäll under vägen. Skogen verkade vara nya favoritstället där hon sniffade och sprang omkring. Vi sick-sackade en bit ut i skogen och på tillbakavägen sniffade hon upp spåret och ledde oss tillbaka. Fick gå i mina fotspår som jag gjort på ditvägen, hela vägen tillbaka till bilen. Så duktig tjej! Kanske blir en liten spårhund utav henne? 
 
När vi kom hem somnade hon på direkten, slut efter dagens aktivitet och jag lämnade henne i en och en halv timme för en lektion på skolan. När jag kom hem hade hon inte rört en fena. Skorna i hallen var orörda och inte en pöl på golvet i sikte. Då var matte nöjd minsann. Hon har inte kissat inne sedan inatt, då jag var lite för långsam att dra på mig ytterkläderna. 
 
Det är så himla kul att se förbättringar dag till dag. Dagen vi hämtade hem henne läckte hon som en kran nästan, skurmoppen fick åka fram stup i kvarten. Nu händer det inte ofta en olycka, får se om hon klarar sig ett dygn nu. Jag känner i alla fall att det går framåt och det är ju väldigt positivt! Nu ska vi ha fredagsmys. Tacofredag i sin vanliga ordning och slappande med vännerna framför x-factor. Trevlig helg!

Välkomna.

 
Hej och välkomna till vår blogg. Jag heter Caroline, född och uppvuxen i den norrländska staden Skellefteå. Jag är 21 år gammal, delar lägenhet med min sambo Pär och vårt nyligaste tillskott i familjen; Penny. Penny är en Welsh springer spaniel som kommer från kenneln Red Creeks som ligger i Umeå.
 
Jag har under hela min uppväxt velat ha min alldeles egna hund, och nu på hösten 2012 slog drömmen in. Just nu är mitt lilla busfrö 9 veckor gammal och hon har därmed varit min i en veckas tid. Sova och busa är det hon gör bäst vid detta lag. Matte och husse försöker allt vad de kan med att få henne rumsren och sluta bita i allt och alla. Men allt är inte enkelt när man är en liten valp! 
 
Följ med vår resa här på bloggen. Jag ska försöka vara duktig att lägga ut mycket bilder och tala om hur det går för oss. Förhoppningsvis kommer vi få det fantastiskt bra och roligt tillsammans! Hoppas även på en framtid med mycket "hundaktiviteter" så som kurser och tävlingar. 
 
På återseende.

RSS 2.0