Video.

 

Invigt hundförarbältet och selen.

Idag har vi för första gången provat på hundförarbälte på mig och sele på Penny. Och med ett koppel emellan oss, så fick man en fantastisk kombination! Vi "tjuvprovade" också att springa en bit när vi kom till ett lite mjukare underlag, och det var så himla kul och gick kaaaaanon! Nu vill jag bara att hon ska växa till sig så vi kan köra på i löpspåren.

Två tummar upp till hundförarbältet alltså! Att kunna gå/springa med händerna fria var så otroligt skönt. Ifall Penny ryckte i kopplet kändes det heller inte alls lika mycket som när man har kopplet i handen. Nu saknas bara ett expanderkoppel så är löparutrustningen komplett!


Kvällspromenad.


Tre mobilbilder.

En regnig morgon med nya hurtta täcket.
 
En solig eftermiddag på bryggan vid älven, inne i stan.
 
Vår lilla katt Penny som sitter och tittar ut genom fönstret.

Bergsgeten Penny.

 
Tänkte börja med att ursäkta frånvaron. Bloggen har inte alls velat samarbeta med mig i veckan, då jag inte har kunnat ladda upp bilder märkligt nog. Och inlägg utan bilder är jag inte alls bra på. Tur att bilduppladdningsprogrammet var med mig idag då. Som ni ser ovan så tog vi oss en liten utflykt till skogen idag. Och gud så härligt att vandra runt på bar mark! Även om det nu bara var vissa fläckar som inte var täckta med snön som jag så jäkla gärna vill bli av med. Penny blev helt lyrisk och hoppade över stockar och klättrade på stenar samt sniffade omkring i lingonriset. Själv satt jag på en sten och bara njöt över att våren äntligen är här!
 
Har några fler mobilbilder från veckan som jag kan lägga upp lite senare, nu när bloggen vill samarbeta med mig igen!

Syprojekt burfickor.

Här kommer några bilder på mitt senaste syprojekt till hundburen, på en s.k. burficka! Backstycket fäster man enkelt med kardborre i buren, sedan finns det som ni ser, 7 fack i olika storlekar och ett elastiskt band i övre kant där man kan hänga fast grejer (exempelvis apporten, penna osv). Tanken med dessa fickor är att lätt kunna ha med sig nödvändiga hundprylar med i bilen och på tävlingar. Använde mig av två slitstarka tyger, varav ett var en markisväv(det svarta). Det är alltså ett lite styvare tyg som inte heller ska krypa i tvätten.
 
Allt jag behöver för detta projekt var: tyg, elastiskt band, karborre, symaskin, sax, nål och tråd. Sen är det bara att improviser och köra! Fickorna kan man väl säga var den svåraste utmaningen. Är i alla fall supernöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tur på havet.

 

 
Nu är vi hemma igen efter en helg hos farmor och farfar. Superskönt har det varit! Idag var det riktigt fint väder så jag och farmor tog en skidtur ut till stugan och tillbaka. Vi har faktiskt varit på skidturer tre dagar i streck nu. Och det verkar Penny vara glad för! Kommer in lite bilder på mitt syprojekt senare, kanske en liten film från skidåkningen också. Kika in!

Klart jycken ska ha en egen krok, eller två.

 
Har äntligen tagit tag i att sätta upp hängare till Pennys grejer. Det behövs verkligen till kopplet/halsband och handduken! I hallen har hon även en egen byrålåda, men skulle nog behöva minst två. Det svämmar över av hundprylar snart. 
 
 
I helgen befinner sig Pär i Åre med sitt lag och är inte hemma förrän söndag. Därför flyr även jag och Penny från lägenheten (redan imorgon) för en weekend hos min farmor och farfar. Det blir en helg med skidåkning, skogspromenader, kanske ett besök till stugan, lek med stövaren och en hel del avkoppling. Och för att inte tala om mat för min del. Blir alltid ompysslad och framförallt matad med mängder av mat och fika då man är hos farmor och farfar. Matälskare som jag är, så klagar jag inte.

Syprojekt.

Var förbi Ohlssons tyger tidigare idag och köpte två slitstarka tyger och kardborreband. Vad det ska bli får ni se senare! En ledtråd är att det har att göra med hundburen.


Kalender.

Kommande aktiviteter:
 
pågående aktiviteter:
19-01-2014 - Agilityträning i ridhus, söndagar.
 
Avslutade aktiviteter:
9-11-2013 - Officiell utställning/ssrk Åstorp
2-11-2013 - Nybörjarutbildning i barmark- och vinterdrag/Strängnäs BK
13-10-2013 - Inofficiell utställning/Nybro BK 
21-08-2013 - Nybörjarkurs i agility/Karlskrona BK
02-05-2013 - Valpkurs/Skellefteå BK
29-03-2013 - Inoficiell utställninh /Svenska collieklubben norra lokalområde
23-03-2013  - Inofficiell  utställning/SLK/ÖN

Resultat.

 
 
 
 
Utställningar:
 
2013-03-23 Inofficiell SLK/ÖN: Domare: Gunnel Åström- Hermansson, valpklass 6-9 månader.HP & BIR-Valp.
 
2013-03-29 Inofficiell Svenska collieklubben norra lokalområdet: Domare: Gunnar Nordin, Valpklass 6-9 månader. HP & BIR-Valp.
 
2013-10-13 Inofficiell Nybro BK: Domare: Christina Von Krusenstjerna, juniorklass 9-18 månader. HP & BIR.
 
 

Caroline.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Caroline heter jag som driver bloggen och är alltså matte till Penny. Jag är 22 år gammal och  jobbar som säljare i klädbutiken Sisters & Brothers. Jag är född och uppvuxen i Skellefteå men bor för tillfället i Karlskrona med min hockeyspelande Pojkvän Pär och Penny så klart! Pga pojkvännens yrke flyttar vi runt en hel del och denna säsong har vi hamnat 126 mil söderut från vår hemstad och trivs riktigt bra! Men jag måste erkänna att jag längtar hem till de Norrländska skogarna, mammas mat och nära och kära varje dag:)
 
Jag har alltid varit djurintresserad och haft mitt eget lilla zoo i mitt rum när jag var mindre. Under tonåren var det främst hästar och ridning som gällde.
Vi har alltid haft hund i min familj. När jag var 4-5 år kom vorsthern Molle till vår familj, världens galnaste men också snällaste. Med honom körde jag lite drag på skidor med när jag blev äldre, annars var han en bra jakthund till min pappa. Är sedan denna tid lite förtjust i just denna ras. Vår andra hund i hemmet var schäfern Kross som var min mammas hund. En jättesnäll och klok hund!
 
Penny är min första egna hund och jag kan ärligt säga att jag aldrig ångrat vare sig att jag skaffade hund eller valet av ras. Jag fullkomligt älskar att vara hundägare och mitt hundintresse växer för varje dag. Till en början var utseendet på hunden en av de viktigaste faktorerna måste jag ju erkänna. Men efter att ha läst på om rasen så kändes welshen som en perfekt matchning till mig! Jag är väldigt aktiv, älskar all form av träning i princip och älskar att vara ute i naturen. Så det var viktigt att hon (ja, jag var fast inställd på en tik) skulle vara tålig och fylld med energi! Jag ville inte ha någon vek hund, utan en som kunde följa mig överallt. Storleken är dessutom perfekt, även om jag ibland kan känna att hon skulle kunna få vara liiite större faktiskt. Men hemma i lägenheten är hon perfekt och kan agera knähund lite då och då. 
 
Just nu är jag inställd på att i framtiden börja tävla i agility då det är något både jag och Penny tycker om. Det passar oss som handen i handsken då vi båda tycker om fart och lite action! Vi har även påbörjat lite dragträning, till stösta del med mtb och jag måste säga att jag blivit helt frälst i sporten. Hade jag möjlighet hade jag skaffat mig ett helt hundspann här och nu!
I övrigt sysslar jag gärna med utställningar, spår och alla fartfyllda aktiviteter vi kan hitta på tillsammans! 
 
Om man ska snacka annat än hund så intresserar jag mig mycket av fotning, inredning och kläder. Jag har jobbat i klädbutik största delen av mitt vuxna liv och även pluggat endel efter gymnasiet. Jag älskar att fota min hund framför allt och älskar heminredning.
Än så länge vet jag inte vad jag vill bli. Men får jag jobba med något som intresserar mig och jag tycker är kul så är jag nöjd. Hoppas jag kommer på vad jag vill snart, då ska jag ansöka till högskola på direkten. När jag inte springer/går/cyklar med Penny befinner jag mig ofta på gymmet där jag sysslar med lite allt möjligt. Går både på pass och styrketränar.
 
 
Då vet ni lite mer om mig!:)
 
 
 
 

Red Creeks Kassiopeja.

 
 
 
Red Creeks Kassiopeja "Penny"
 
Ras: Welsh springer spaniel
Född: 2012-09-06
e Hammalgårdens Back to the Future
u. SE VCH Red Creeks Holly Hunter 
 
Penny kom till oss vid 8 veckors ålder, den 2/11/2012. Penny är en glad, lättlärd och sprallig valp. Hon är fylld med energi och tycker om att aktiveras på alla sätt och vis. Hon älskar uppmärksamhet och följer gärna matte och husse överallt! Med en Penny i hemmet får man räkna med att snubbla minst tio gånger per dag då hon alltid tycks vara under dina fötter. Rör man sig endast en liten meter, så följer hon med. Trots henes sociala sidor så går det alltid jättebra att lämna henne ensam hemma, och det är vi väldigt glada för! I hemmet känner hon sig trygg och kan slappna av.
 
Penny älskar andra hundar och människor. Hon är sällan rädd eller nervös av sig, hon är en modig liten tjej som gillar att utforska allt och alla. Att skälla är något som nästan aldrig händer, bara när hon är tränar agility och är taggad till tusen!
 
Penny är en riktig allround-hund som gillar det mesta. Vi sysslar med lydnad, agility, drag och spår för tillfället. Vi har gått allmänlydnad, dragkurs, nybörjarkurs i agility och spårar just nu människospår, men skulle gärna vilja prova på blodspår. Till våren planerar vi att gå fortsättningskurs i agility och förhoppningsvis hoppa på någon lydnadskurs som riktar in sig lite mer på tävlingslydnad. 
 
Penny har också deltagit i några utställningar och fått riktigt bra resultat men med kritiken att hon behöver växa till sig lite. Hoppas på att kunna fortsätta med utställningar till sommaren! Det är något både matte och Penny tycker är superkul!
 
 
 
 
 
 


 
 

Video.

 
 
Snörde ihop en liten film igårkväll! Lånade Pärs GoPro-kamera och filmade från lite olika vinklar (man kan bland annat ha kameran på skallen), samt att jag laddade ner ett filmklippningsprogram som heter final cut pro till macen.
 
Fortfarande är konsterna rätt basic, men jäklar vad snabbt hon lär sig. Än så länge måste jag visa med händerna vad hon ska göra, men hoppas på att orden räcker till snart. Frågan är vad man ska ge sig på här näst? Död hund kanske! Tycker det är superkul med hundtrick!

Utkiksplatsen nr.1!

 
På soffan är Penny precis där hon vill vara. Nämligen i centrum! Lägenhetens mittpunkt och på en upphöjnad där man kan se allt! Inklusive se ut genom fönstret som annars är för högt upp.

Penny 7 månader.


 
Igår fyllde den lilla damen sju månader. Hon börjar numera se mer ut som en hund och mindre som en valp. I veckan har vi försökt träna in lite nya trick, får se om det kommer en liten video om dessa. Annars får ni vänta till det finns lite mer att visa! Vad kan era hundar för trick? Har ni något tips på något roligt vi kan träna in?

Soffan.

Sen dag ett, då vi fick hem Penny har vi kört stenhårt på att hon inte får vara i soffan eller sängen. Efter många om och men har vi dock bestämt oss för att släppa på tyglarna en aning! Från och med nu kommer hon få vistas i soffan (ej i sängen!!), men endast på platsen där hennes filt ligger. Och på tal om filt så åkte jag och köpte en ny tidigare idag som nu ligger på "hennes" soffplats. Blev även en fresbee, döskalle-hundpåsar och en trådkorg för att samla hennes leksaker och hundben i. 
 

Go'morron go'morron!


Dagens bilder.

 
 

Broarna.

Imorse tog vi en promenad runt broarna i det fina vädret. Just nu sitter vi utanför lägenheten och fortsätter njuta av solens varma strålar. Att vädret kan göra så mycket! Man blir ungefär tusen gånger piggare och gladare!


RSS 2.0