Saltö.

 

Finaste♥

 
Idag dammades systemkameran av.
Fler bilder från dagens upptäcksfärd kommer vid senare tillfälle, för nu ska vi iväg på fredagsmys!

Två utställningsanmälningar gjorda!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas bara den lilla damen börjar sluta fälla innan dessa utställningar. För fortsätter hon i detta tempo så blir hon snart en nakenhund.Ska hur som helst bli riktigt kul med lite utställningar i höst!:)
 

Nystädat i bilen.

I bilen finns allt jag behöver i hundväg. Jätteskönt när man ska iväg och slipper packa bilen! Jag är supernöjd med burfickan jag sydde i våras, den håller reda på alla Pennys grejer och är riktigt praktisk. Jag älskar nämligen ordning och reda!
 
Snart måste jag kanske sy en till andra sidan också då denna börjar bli överfull. Ett annat förslag vore ju att skaffa en back att förvara hundgrejer i. Eller bara sluta köpa så mycket prylar till min hund kanske! Ähh det kan väl aldrig bli för mycket?

Agilityklipp.

 Idag åkte vi till klubben och tränade lite agility. Vi körde samma moment som jag berättade om igår. Gick super! Men självklart blev mobilen överfull med bilder/filmer så den sista filmen, då allt gick klockrent, kunde ej sparas... Typiskt! Men här har ni några klipp i alla fall.

Morgonpromenad och agilitykurs.

2 bilder från morgonpromenaden, 8,5km blev det. Lätt att det "råkar" bli långa sträckor med denna fina miljö och väder. Går fortfarande morgonrundorna iklädd i linne, riktigt härligt är det.
 
 
Och till dagens agilityträning. Det gick jättebra och var så himla kul! Vilka framsteg alla i gruppen tar! Förra gången tränade vi ju tunnlar och hopphinder separat, och denna gång byggde vi på detta genom att kombinera dem. Tunnel, hopp, tunnel, hopp, i en rak bana. Vi började längst bak av hinderkombinationen med hopphindret, sen gick vi vidare till tunnel och hopp och till sist hopp, tunnel och hopp. Vi körde inte den första tunneln eftersom det kändes som att det gick lite för snabbt frammåt. Superbra gick det för oss! Vilken fart det var i min lilla tjej! 
 
Tunnel och hopp-kombinationerna var en station på dagens träningspass. Vid andra stationen tränade vi slalom. Vi tränade med fyra pinnar och hjälpskenor. Även detta gick helt strålande, det tog inte lång tid innan Penny förstod vad jag bad henne göra. Efter ett tag hittade hon in i "banan" själv och hade bra fart genom slalomet, tillslut la vi även till två hopphinder. Ett före och ett efter slalomet. Så kul! Ska bli spännande att se hur det kommer gå när skenorna plockas bort, en efter en.
 
Sist men inte minst har vi även påbörjat target-träningen på kursen. Dvs att hunden ska trampa på ett lock då man ber den. Tyckte vi gjorde framsteg med detta och Penny verkar ha fattat grejen med detta. Varför vi lär hunden detta, är för att kunna använda det vid träning av kontaktfält. Genom att lägga locket just nedanför ett balanshinder så kommer hunden automatisk att trampa på kontaktfältet.Två tassa rör då kontaktfältet och två rör vid locket. Sen är då tanken att göra locket mindre och mindre och tillslut plockar man bort det helt.
 
 
Så det var lite om dagens träning!

Kvällspromme.

 
 
 

Zebra överdraget.

 
fiiint va? Från afterdog.
 

Kong wubba.

Pennys nya favvoleksak som hon inte lämnar i första hand.
 
 

Fullt upp.

 
 

Lite om höstens hundplaner.

Äntligen börjar vår lägenhet lika ett hem och jag kan nu börja fortsätta fokusera på annat än möblering och inredning. Ikväll börjar agilitykursen och det ska bli så himla kul och spännande!
 
 
 
 
I höst hade jag egentligen velat ta tag i lydnaden och mer än gärna gått en kurs i allmänlydnad för att sedan kunna bygga vidare på detta med någon form av tävlingslydnad. MEN då finns det inte någon sådan kurs på Karlskrona bk för tillfället, så det får helt enkelt ligga på is ett tag. Självklart kommer jag och Penny träna lydnad ensamma, men jag har väldigt svårt för att hitta inspiration och motivation till detta. Det finns helt enkelt roligare saker att göra, men det är ju väldigt nyttigt och användbart i framtiden. Och går det bra kanske man till och med skulle vilja starta i någon tävling?
 
Agility är något som vi båda äääälskar. Både jag och Penny gillar högt tempo och jag tror att denna gren passar oss perfekt! Penny är minst sagt ett energiknippe och är TOTALT orädd. Det finns inte någonting på banan som skrämmer henne, varken platta tunneln eller de höga höjderna på balanshindrerna. Ikväll börjar kursen vi ska gå och den innehåller 7 träffar med teori och träning på agilitybanan. Så här beskriver de kursen på kbk:
Nybörjarkurs: här lär vi ut grunderna i agility. Hinderträning, kombinationer och teori. Viss grundlydnad krävs – vi rekommenderar en grundkurs som bas innan man påbörjar en agilitykurs.
Efter genomgången kurs: Ha ett ok framåtsändande, påbörjat kontaktfältsbeteende, kunna alla hinder (ok att inte kunna alla perfekt, dvs lite svårt med ett eller två hinder gör inget).
 
Spår är även något vi båda fastnat för. Det känns verkligen som att dettta är något Penny är menad att hålla på med. Vart vi än går så är inte platserna/människorna/hundarna ens hälften så intressanta som deras spår. Hon är en liten dammsugare som allltid rör sig med nosen i backen och det känns därför naturligt att detta är något hon ska få hålla på med. Är sjukt sugen på gå någon kurs i forma av detta. Både människospår & viltspår. Jag kan även tänka mig att sök/specialsök är något för oss. Dyker det upp någon nybörjarkurs så går vi med direkt! Tills vidare lägger vi människospår i skogen (bara jag hittar nån jäkla skog här nere som känns lämplig;) ).
 
Drag är något jag alltid varit intresserad av. Jag är uppväxt med en stor, galen med genomsnäll Vorsthekille som hette Molle. Att åka skidor med honom var verkligen hur kul som helst, han hade ett jäkla tempo den hunden. Min lilla Penny är ju inte i närheten av en vorsthe, men lite drag tänker jag ändå att vi ska hålla på med. Jag har testat på linlöpning och några meter med cykel och hon älskar det. Linan är ALLTID sträckt. Hon blir ju ett år om två veckor och har därför tänkt börja med draget nu i höst. Vi kommer öka intensiteten och sträckorna i löpträningen, då hon kommer få springa lös och även börja springa korta bitar med sele och lina. Min mtb ska jag lämna in på service idag och när den är fixat kommer vi även påbörja lite cykelträning. Även där med lösspring och kortare bitar med sele och lina. 
 
I höst kommer vi anmäla oss till åtminstone 2 utställningar. Jag har kikat på en inofficiell i Nybro den 13 oktober och en officiell utställning som södra ssrk anordnar den 9 november i Åstorp. Det känns ju perfekt att börja med en inoff som träning innan vi ger oss på vår första officiella. 
 
 
Ja som ni ser har vi en del planer fram för oss och vi kommer absolut ha en varierad träning i höst. KUL tycker både jag och jycken!

Karlskrona.

Hej! Vi börjar äntligen få ordning på lägenheten och Penny har redan hittat sin plats i soffan. På fårskinnet får man va!  Första fästingen plockade jag från Penny idag och har därför köpt fästingmedel. Ett utan gift som blandas i maten. Kom även ihåg att boka tid för vaccination och höftledsröntgen idag. Fick igenom min och Pennys kennels önskan angående sövningsmedel till röntgen. Plegicil, som endast söver lätt. Bra att få det fixat!
 
Här nere bor vi granne med en park där Penny kan vara lös och där vi redan har träffat på 2 welshar som Penny fått busat med. Vi bor även ca 300 m från en jättefin strandpromenad som leder till en fin vandringsled i skogen. Nackdelen är alla jäkla vildkaniner som det kryllar av överallt!!!
 
 
Sist men inte minst! Igår råkade jag läsa att Karskrona bk hade agilityuttagning nästkommande dag (idag) inför höstens nybörjarkurs. Självklart åkte vi dit och gjorde vårt bästa. De olika momenten de kollade på var 1. Stanna framför hinder 2. Inkallning 15m 3.springa tsm med hund runt en kon. Gick strålande och vi haffade en plats i kursen! Agility till hösten då! Såååå fantastiskt kul!
 
bjussar på mobilpix. Lovar att damma av kameran snart...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hejdå Skellefteå, hej Karlskrona.

Idag börjar vi vår resa på 126 mil! Först ska vi ut på långpromenad så Penny blir lite trött i benen. Idag ska vi ta oss till Gävle där vi övernattar hos Pärs syster, innan vi imorgon fortsätter.


Stugvovve❤


Agility.

 
 
 
 
Penny har verkligen hittat sin grej i livet! Och agility är det! Jäklar i mig vad taggad och totalt orädd hund jag har. Tar alla hinder med bravur (slalom är lite knepigt dock!) och ääääälskar det. Idag körde vi platten för första gången. Trodde det skulle ta en evighet att träna in, men så går hundjäkeln igen den helt på egen hand! Haha! Till och med när jag pausade fortsatte hon ta hinder på egen hand. Favoriterna är nog balansbommen, A-hindret och tunnlarna. Fick henne även genom däcket idag. Tog väl 30 sec innan hon fattat hur det skulle göras. Såååå stolt över min stjärna!!

Bilder och funderingar.


 
Bild nr.1 är från gårdagens cykeltur då Penny fick hänga med. Självklart hamnade den lilla damen i ett stort gyttjehål och fick därför ta sig ett bad efteråt.
 
Bild nr.2 är knäppt för ca 1 minut sedan. En trött vovve efter morgonpromenaden på vitberget.
 
 
 
Och nu till lite tankar jag har denna morgon!
På min väg till vitberget imorse träffade jag en kvinna med en chinese crested powderpuff på 7 år. Hon undrade om det gick bra om hundarna hälsade och jag sa att det gick bra. Vanligtvis stannar jag inte och låter Penny hälsa på andra hundar som jag inte känner men nu var det ett tag sedan, och eftersom hon frågade så tänkte jag att det skulle vara kul för Penny. Vi båda skulle åt samma håll så vi gick en bit tillsammans och pratade. Hon berättade att hon var så less på att alltid gå samma rundor med hunden. Då sa jag att jag för det mesta gick på vitberget med Penny och att det finns så många bra olika vägar och stigar att gå där. Då berättade hon att hon minnsann inte gick på vitberget med sin hund, hon hade tydligen hört så många historier om att det går så många lösa schäfrar på vitberget som biter småhundar. 
 
Under min tid som hundägare har jag alltid gått på vitberget, det är en perfekt plats för både hundägare och hund. Där kan jag ha Penny lös och man får vistas i en fin miljö med massa olika stigar. Och ALDRIG under min tid som hundägare har jag stött på en lös schäfer eller kamphund. Aldrig. Så att inte gå med sin hund i skogen pga någon så konstigt rykte som att arga hundar springer lösa där, utan pli och biter småhundar är ju bara helt galet. Tänk vad de missar. Jag skulle aldrig byta ut skogspromenaderna mot tråkiga kvartersrundor. 
 
Frågan är vem felet ligger hos. Ägarna hos de "farliga hundarna" som startat detta rykte (om de nu ens finns) eller de ägarna som är för rädda och har för mycket fördommar för att ta ut sin jycke i skogen?
 
Om jag tänker efter så är det väldigt sällan jag faktiskt stöter på hundar över huvud taget på vitberget. Och absolut inga aggresiva som jagar småhundar. Nu säger jag inte att det aldrig har skett att en minsdre hund blivit attackerad av en större. Men att det är något som sker ofta på vitberget just. Det tvivlar jag på. Hur som helst ser jag ingen anledning till att inte ta med sin hund ut i skogen! Det är större chans att stöta på andra aggresiva hundar mitt i stan än i skogen.
 
 
 

RSS 2.0