Pennys första stadsbesök.

Idag började jag min första lektion på skolan klockan 12.30. Därför valde jag att gå en lite längre promenad med Penny imorse. Vi tog nämligen en runda in till stan! För att vara första gången tyckte jag att hon skötte sig riktigt bra bland alla människor som gick kors och tvärs. Att promenera hem efter gångvägen som ligger precis intill e4an gick också bra.
 
Hon är så himla tuff min lilla tjej! Alla som träffar henne och kan någonting om hundar måste alltid påpeka vilket psyke hon har. Hon är inte rädd för något/någon! Och när vi är ute på promenader bryr hon sig knappt över andra människor och hundar. Småhundarna som skäller i sinne direkt de ser Penny, de bryr hon sig inte alls om. Hon bara sneglar på dem med ett uttryck som säger "du måste ju vara knäpp, vad gör du?" och passerar. ÄLSKAR att hon inte heller skäller (än så länge, peppar peppar!). Ett stort plus då man bor i lägenhet. Totalt har hon väl skällt ca 10-15 gånger sen vi hämtade hem henne för tre månader sedan. Och det har endast hänt då hon är riktigt uppspelt och busar.
 
Nog skryt för denna dag! Nu ska vi ut på kvällspromenad. Bjussar på en bild på Penny 9 veckor så länge. På återseende.


 

Ombyggnation pågår.

Om ni undrar varför allt ser konstig ut så är det för att jag håller på ändra bloggdesignen.

Favvofilten.


 

Mattes tjusiga tjej.

 
Jäklar vad hon har växt! Spårselen jag fick i julklapp som inte alls passade då, sitter nu som den ska!  Tror dock att jag kommer måsta byta till en större storlek då det är dax att använda den. Den är från björkis och de sa att de gick att byta den när jag ville så länge den inte var använd. Superbra ju!

Mattan är framme.

 
Nu har vi en nöjd tjej i lägenheten, eller två egentligen. Penny är nöjd som har något skönt att ligga på vid soffan och jag är nöjd att min lägenhet äntligen ser ut som den ska igen! 8 dagar höll Penny sig innan en olycka skedde, dock var vi inte hemma då och det var mitt fel då jag inte hittade nyckeln när vi skulle ut. MEN jag tycker att hon har skött sig nog bra och hon är ju i princip rumsren nu, så mattan fick åka fram idag! Framsteg!!

Några bilder från utställningen.

 
Var som sagt väldigt roligt att kika på utställningen! Åkte dit med Camilla och hennes Rhodesian ridgeback Lennox och Sara med hennes Boxern Tyra. De tävlade i valpklassen båda två. De fick bra kritik och skötte sig fint men det räckte inte till en placering (dock blev Lennox 5:a.) En trevlig och lärorik dag helt enkelt!

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Det nya haglöfs-gortexstället.
 

Ett av de hundra försöken till att få Penny att stå stilla (utställningsträning). Går sådär haha...
 
 
Ovan ser ni de nya regn och vindstället som jag köpt till ett riktigt bra pris från mitt jobb. Som hundägare känns det viktigt att jag har bra fritidskläder. I dessa kläder kan jag vara ute i alla väder med vovven. Superskönt, supersnyggt och det ska hålla mig 100% torr. Är såååå nöjd.
 
På den nedre bilden ser ni en väldigt trött Penny som inte alls ville stå och se fin ut. Jag fick kämpa för att lyckas hålla henne ståendes på en bild. Vi tränar för fullt inför utställning förståss! Önskar att det fanns någon innomhushall där man kunde åka och träna med henne, där det även fanns lite andra hundar så hon fick lite socialträning. Men jag antar att det får vänta till sommaren när man kan träna utomhus. Längtar så!
 
 
 

Då har jag varit på en hundutställning för första gången.


Idag har jag följt Camilla och Lennox på utställning i Boden, jättekul var det! Känner absolut att jag har lärt mig ett och ett annat inför kommande utställningar med Penny. Mer bilder kommer imorgon möjligtvis, för nu ska vi sova. Godnatt.
 
Lennox som väntar på sin tur på utställningen.
 

Trevlig helg...

...Önskar jag och viga Penny!

Idag har jag jobbat tolv timmars-pass och Penny har fått varit ensam fyra av dessa timmar. Det gick ju kanoners! Hon ligger alltid och sover då hon är ensam och säger inte ett knyst om saken. Duktig vovve. Idag kom jag hem med ett Haglöfs-ställ. Kan inte hålla mig då jag jobbar med så fina kläder och får personalrabatt(farligt farligt...). Ska visa er senare! Perfekt för oss hundägare som ska vistas ute i ur och skur. Imorgon väntas utställning! Ska dock bara titta på, vilket kan vara lärorikt det med. Spännande! Självklart åker kameran med.


Om mig.

 
Tänkte att det kanske skulle vara intressant för mina nya läsare att få veta vem jag är också och ska därför nu knåpa ihop en liten text och bilder till er.
 
 Caroline heter jag, kallas givetvis Carro som alla andra vid namnet Caroline. Jag är född-91, bor i Skellefteå med min Pojkvän Pär (och Penny såklart!) i en två-rummare, ca två km från centrum. Trivs otroligt bra! Född och uppvuxen i Skellefteå också, bott två år i Kina med min familj och några månader med Pär i Sundsvall då han spelade hockey där. 
 
Jag och Pär på studentbalen.
Min Pär.
 
Fina Sundsvall.
 
Jag har alltid varit enormt djurintresserad. Det började tidigt med kaninen Sigge, sen har det varit ungefär alla tänkbara djur i mängder. Ett tag hade jag ett zoo i mitt rum, där hittade man bl.a. en ökenråtta, marsvin, undelat och finkar. Har i princip alltid haft hund hemma. Har även haft ett stort intresse för hästar och ridigt i några år, vilket jag tyvärr slutade med då jag började gymnasiet. 
Jag och Pär hade ett tag två katter, Hoffe och Billy.
Jag och "lilla" Rudolf.
 
 
 
På tal om gymnasiet kan jag berätta att jag gick frisörprogrammet. Ett roligt program, meeen inget jag ville fortsätta med efter skolan. Jag har jobbat mycket i butik de senaste åren, på stadium, Jc, indiska och Cubus. Även några månader på en fabrik (som var dööötrist). 
Stadiumjobbare!
 
 Jag och mina frisörtjejer på studenten.
 
För tillfället läser jag två kurser på komvux och en kurs på distans. Tanken är att jag ska skaffa mig behörighet för senare studier. Har passat superbra att skaffa hund eftersom jag haft så lite i skolan den senaste tiden. Imorgon är det första dagen på ett nytt jobb! Ska sälja sportartiklar i en månads tid ute på Solbacken, känns kanon då jag verkligen behöver jobba ihop lite pengar!!
 
Övriga intressen än vovven är foto, älskar att fotografera ALLT. Önskar bara att jag hade råd till lite ny kamerautrustning. Fotar nu med min Nikon d3000 som jag fick i artonårspresent av mamma och Nils, man kan säga att det är en av mina käraste ägodelar. Även så min iPhone, MacBook (applenörd) och bilen. Fyra saker jag ej kan leva utan haha. Förutom detta så gillar jag inredning och design väldigt mycket, önskar vår lägenhet var större så jag fick mer platser för möbler,prydnader, fina tapeter och dylikt. Att träna och hålla igång är något som är väldigt viktigt för att jag ska fungera. Löpning ligger på första plats, spinning och styrketräning håller jag också på med. På vintrarna tycker jag om att åka bräda och skidor och på sommaren wakeboard bl.a.!
Wakeboard i stugan.

 
Snowboardåkning i bygdsiljum.
Mitt nyaste.
 
 
Vår lägenhet.
 
 
Jag och min pojkvän Pär är inne på vårt fjärde år tillsammans, vi blev tillsammans då vi båda var arton. Gud vad tiden går snabbt! Flyttade i princip in i hans lägenhet i samma veva som vi blev tillsammans och har varit sambos sen dess. Som sagt spelar han hockey och det är ett evigt flängande kan jag lova. I år spelar han i Piteå och pendlar därför till grannstaden som ligger en timme bort varje dag. Utöver träningarna är det även många bortamatcher, så jag och Penny är ensamma en hel del. 
 
 Jag och min lillplutt för några år sedan.

 
Självklart har jag tid för mina vänner med;-)
 
Sist men inte minst är min hund det bästa som hänt mig det senaste året.♥
 
 
Då vet ni förhoppningsvis lite mer om mig.

Ett mål.

 

Tävlingslydnad klass 1

Klass 1 är den mest grundläggande klassen och består av 9 olika moment där varje moment ger ett visst antal poäng. Poängen för varje moment är multiplicerad med koeff (koefficient) och den sammanlagda summan för alla moment anger resultatet.

Hund som uppnår 160-200 poäng tilldelas 1:a pris
Hund som uppnår 140-159,5 poäng tilldelas 2:a pris
Hund som uppnår 100-139,5 poäng tilldelas 3:e pris
Bästa 1:a pristagare tilldelas HP.

Moment

  • Platsliggande

    (Koeff 3 Maxpoäng 30)

    Föraren lägger hunden vid övriga hundar (minst tre andra) med cirka 5 meters mellanrum. Föraren avlägsnar sig sedan 20 meter för att stå synlig och vänd mot hund. Under tiden får förare ej påverka hundarna genom kommandon eller handtecken. Efter order av tävlingsledaren avhämtar föraren hunden.
    Kommando: Plats eller handtecken – Stanna kvar – Sitt/Stå

  • Tandvisning / Tillgänglighet

    (Koeff 1 Maxpoäng 10)
    Under momentet ska hunden vara kopplad. Domare skall utan svårigheter kunna kontrollera hundens bett. Under tiden tas hänsyn till hundens allmänna uppträdande.

  • Linförighet

    (Koeff 4 Maxpoäng 40)
    Hunden förs med hängande koppel på förarens vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. Detta skall provas i olika gångarter och med vändning. Då föraren stannar skall hunden stanna i utgångsläge utan kommando från föraren.

    Kommando: Fot

  • Läggande

    (Koeff 2 Maxpoäng 20)
    Momentet inleds med fritt följ. På kommando eller handtecken skall hunden snabbt lägga sig. Platsläggande utförs under gång utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca 10 m, gör helt om halt och återvänder sedan till hunden på order av tävlingsledaren.

    Kommando: ”Fot” – ”Ligg” eller handtecken – ”Sitt”

  • Inkallande

    (Koeff 3 Maxpoäng 30)
    Momentet går ut på att hunden lämnas i sittande ställning och föraren går iväg cirka 15 meter i anvisad riktning. På tävlingledarens order inkallas hunden och vikten i bedömningen läggs på om hunden kommer till föraren utan avvikelse.

    Kommando: Hundens namn, ”Hit”

  • Ställande

    (Koeff 3 Maxpoäng 30)
    Momentet inleds med fritt följ. På kommando skall hunden snabbt ställa sig. Stående utförs under gång utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca 10 m, gör helt om halt och återvänder sedan till hunden på order av tävlingsledaren.

    Kommando: ”Fot” – ”Stå” eller handtecken – ”Sitt”

  • Apportering

    (Koeff 1 Maxpoäng 10)
    Hunden i utgångsställning. Hunden skall, efter order av tävlingsledaren, på kommando av föraren gripa en apportbock av trä, som av föraren hålls på lämpligt avstånd framför hundens nos. Hunden skall hålla apportbocken ca 5 sek. Därefter skall föraren, efter order av tävlingsledaren, kommendera hunden att avlämna apportbocken.

    Kommando:”Apport” – ”Loss”

  • Hopp över hinder

    (Koeff 2 Maxpoäng 20)
    Föraren ställer upp med hunden på lämpligt avstånd från hindret och startar efter order från tävlingsledaren. På förarens kommando skall hunden hoppa fritt över hindret. Sedan hunden startat skall föraren snabbt förflytta sig vid sidan av hindret samt därefter fortsätta marschen med hunden under fritt följ tills tävlingsledaren beordrar halt. Hindret skall vara täckt och hopphöjden vara densamma som hundens mankhöjd. På begäran av föraren kan höjden sättas högre, dock högst 1 meter. Hoppet utförs endast i en riktning.

    Kommando: ”Hopp”, ”Fot”

  • Helhetsintryck

    (Koeff 1 Maxpoäng 10)
    Det sista momentet är helhetsintryck och här bedöms särskilt samarbetet mellan förare och hund. I helhetsintrycket bedöms även arbetsglädje och arbetsvilja. info¨

     

    Källa: Lydnad.se

     


    Självklart är det länge kvar till man kan bocka av detta mål från listan! Men mål måste man ju ha för att komma någonstans. Längtar verkligen till kurserna på brukshundsklubben drar igång, så man kan börja träna på riktigt. Kommer bli en fantastiskt rolig vår!

    Eftersom det är ett tag kvar till kurserna börjar, så tänkte jag skriva ett slags schema över saker vi kan träna på här hemma. Eftersom hon kan alla "vardagliga" kommandon nu, så tycker jag att det är dags att utöka med nya övningar. Här är några exempel: backa, spela död, stanna ståendes i gång, gå slalom mellan benen, snurra och självklart ska momenten ovan tränas på! 

 


Strandpromenaden.


När allt flyter på som det ska.

 
Hejja hejja! Idag har allt gått så himla bra med Penny. Jag och Pär har lekt kurra gömma med henne och hon blev som tokig! Hon ääälskar det verkligen. Vilken reaktion när hon hittar oss, lika glad varje gång, riktigt gulligt.  
 
Träna lydnad har vi också gjort, hon gjorde allt så himla bra. Världens flyt hade vi idag. Tror det var den nya belöningsväskan från hurtta som gjorde tricket;) Hur skönt som helst att slippa ha kladdigt godis fulla händerna/fickorna eller på bordet så man måste springa fram och tillbaka.Tycker om allt från hurtta och vill ha allt från deras sortiment. 
 
Efter träningen gick vi ut på promenad och hon drog inte alls när vi kom tillbaka till lägenheten, som jag tidigare skev var ett problem. Lugn och fin hela prommisen.
 
Och sist men inte minst. Inget kissande inne på tre dygn! weeeeiii! Och då har jag verkligen inte gått ut ofta med henne, försöker hela tiden tänja på gränserna. Väntar kanske 3-4 h ibland, då hon är lugn. När hon är väldigt aktiv går jag ut mycket oftare (vilket sällan händer då hon blivit så enormt lugn inomhus). 
 
VILKEN GLÄDJE! 

Lite annat nytt.

 
Cyklade förbi stan på vägen hem från skolan. Tanken var att inhandla tråkig kurslitteratur (som förövrigt kostar multum.....) och slutade med att jag istället hamnade vid hundböckerna, då fick jag även ideen att cykla vidare till hundaffären. Fick med mig ett utställningskoppel, hundshampoo, en ihopfällbar vatten/matskål och en belöningsväska.
 
Är här med redo för utställning! Dock verkar inte utsällningen vara redo för mig. Idag när jag gick in på sidan för att anmäla mig så var det redan för sent. Igår gick det, men självklart inte idag. Jag som blev så taggad!!! Aja, då får vi väl lite längre tid till att träna och förbereda oss (och bli nervösa). Hittade en sida där alla inoff-utställningar var uppradade och såg att det inte var långt kvar till nästa utställning i boden, även i Piteå, vendeln och i lilla Kusmark. Bara att välja och vraka!
 
Fick förövrigt reseskålen med på köpet då jag köpte hurttas belöningsväska, tydligen är skålen till katter (kattmatsmärke) hehe men inte klagar jag.

Nytt halsband.

Köpte ett nytt halsband till Penny för några veckor sedan, men det är fortfarande lite stort. Förhoppningsvis kommer hon inte växa ur det i alla fall. 130kr på nords zoo.


Min vackra welsh.


 
Bilder från "vinterpromenaden" uppe på erikslid. Snacka om linslus jag har till hund, hon poserar så fint direkt kameran åker fram. Idag har jag även tränat lite på att Penny ska trava fint i koppel. Kan väl säga att det blev mest "trava/hoppa/galoppera" och inte så mycket av "fint". haha men hon lär sig väl så småningom. Anledningen till detta är för att Camilla har taggat mig till att följa med på en inofficiell utställning nästa helg som jag blev lite småsugen på. Kanske bara blir så att jag åker dit och tittar. Tänkte i alla fall fråga då jag är inne på ämnet. Främst till er som kan lite om welshar. Ska valpen vara trimmad om man ställer ut dem i 5månaders ålder? T.ex. öron och tassar är ju verkligen vildvuxna nu. Sen får ni gärna komma med tips på vad man ska tänka på inför första utställningen.

En dag med hundpolarna.

Här kommer några kassa mobilpix från dagen. Lennox är så stor så han blir avklippt i alla bilder;-)

 

Oj vilken rolig dag min lilla tjej (och jag) har haft. Startade dagen med lite bus med Izzy, fortsatte med att träffa en jättesöt cockervalp på sex månader vid namnet Max som bor på vårt område, halv tre var det dax för promenad med Izzy och Lennox (och deras mattar), som vi även spenderade kvällen med. Nu ligger Penny och sussar i sängen och jag förväntar mig en riktigt lång och skön sovmorgon imorgon. Som hon hållit igång idag! Tycker att det är så himla kul att låta hon träffa andra hundar, speciellt dessa två på bilden ovan som är så fina och snälla! Mer av detta tack säger jag bara ! 


Penny och Izzy.

 
Imorse fick Penny leka med kompisen Izzy. Nu när Penny har blivit större så känns det mycket tryggare att låta dem busa. idag bjuder Skellefteå på en plusgrad. Vad händer med vädret? Ena dagen 25 minus och andra dagen har vi plusgrader. 
 
Förövrigt känner jag verkligen att jag behöver ett nytt objektiv till kameran. Dessa actionbilder blir inte bra med mitt "standard" objektiv (18-55mm) och sen äger jag bara ett porträttobjektiv utöver det. Någon som har ett bra tips på objektiv som passar en Nikon d3000 och inte är superdyrt?

Hundsäng.

Nu har jag hittat den PERFEKTA hundsängen. Från happy house! Passar perfekt i vår lägenhet då allt ska vara vitt, vitt, vitt och gärna lite shabby chic stil! Det enda negativa är att den kostar över tvåtusen kronor. Därför har jag tänkt att man skulle kunna bygga en själv. Kanske måste prata med farfar och kolla om han kan hjälpa mig, han har ju i alla fall ett snickeri på gården;-)
Bilderna visar tv å modeller, en högre och en lägre. Kan inte bestämma mig för vilken jag gillar mer.
 

En vacker vinterdag.

Blev ingen skogspromenad idag. Tror varken lillan eller bilen klarar av -21 grader som termometern visar idag. Istället blev det en liten runda där vi bor, och så himla fint det är ute idag! Bara lite jobbigt att andas haha:-)


Liten update!

I veckan har jag minst sagt fullt upp och därför inläggen kommer lite glest nu. Allt går fint med Penny MEN jag är dock lite småless på hur otrolig lång process det är att få henne att bli rumsren. Här om dagen hann hon kissa på hallmattan och i trapphuset innom loppet av en minut. Idag kissade hon i sin bädd och en gång på köksgolvet, detta efter jag varit ute med henne 30 minuter tidigare. Någon som känner igen sig och vill ge mig lite hopp om en kisstorkande-fri framtid? Har läst att det ibland tar upp till ett år innan valpen blir helt rumsren.... Tänk vad lätt att bo i hus och inte ha två trappor ner alltså!!!
 
Kan också berätta om en annan riktigt läskig grej som hände i natt. Vaknar av att Penny skriker, och då menar jag verkligen SKRIKER. Hon har då alltså glidit in en bit med baken under sängen, vaknat och fått panik för att hon sitter fast (gissar jag). Jag har nog aldrig varit så rädd, det lät som hon blev plågad. Drog snabbt ut henne då jag återfått medventandet efter min djupa dvala jag låg i, och hon verkade inte ha ont efterråt, vilket var en otrolig lättnad. Toker! När ska hon lära sig att hon växt och inte kan ligga under sängen längre? Inte första gången hon fastnar.
 
Nu ska jag och min lilla familj hoppa i säng. Imorgon är jag ledig hela förmiddagen och tänker därför ta med Penny på en skogspromenad. Hoppas på sol!!
 
 
Bjussar på en bild på miniPenny. Endast 8 veckor gammal, tagen samma dag som vi hämtade hem henne.

Favvohusse är hemma!


 

Hallmattan är bäst.

 
Så här spenderar lillen sin lördagkväll, helt slutkörd efter en dag med uteaktiviteter. Själv ska jag njuta av hämtpizza med bästa Klara som kommer hit. Trevlig helg!

Snöbus.


 
Fjorton minusgrader och strålande sol bjöd denna lördag på! Eftersom man inte riktigt har lust att sitta inne en sån här fin dag så åkte jag med Penny till Pappa och spenderade soltimmarna utomhus. Täcket jag sydde till henne fick åka på, men det börjar bli lite litet redan. Måste kanske ta på mig ännu en syutmaning innom snar framtid. Som jag sagt tidigare så vill jag inte spendera en massa pengar på täcken som hon kommer växa ur på en månad. Nu ska vi ut en till sväng innan vi åker hem. Tänkte ta några rundor runt huset på skidor!
 

Koppelträning.

Hej och hå. Har precis kommit in efter en promenad med Penny. För tillfället tränar vi för fullt med att gå fint i koppel. Som jag skrivit tidigare vill jag kunna ha henne lös så mycket som möjligt, men eftersom hon blivit större, snabbare och eftersom den egna viljan på den unga damen har trätt fram, så vågar jag inte riktigt ha henne utan koppel lika mycket längre. Vill gärna ha lite bättre pli på tjejen innan jag ger henne det förtroendet.
 
Sen är det ju även väldigt viktigt att hon faktiskt lär sig att gå i koppel, så lika bra att jag tar tag i det nu! Jag har även börjat utöka våra promenadrundor. I början gick vi mest innom lägenhetsområdet där vi har stora grönområden där hon kunde springa fritt (bästa med platsen vi bor på). Men nu går vi aldrig samma runda två gånger i rad, utan försöker variera våra promenader så mycket som möjligt. Tror även att det är viktigt att hon får lära sig att gå vid större och mer trafikerade vägar så hon inte får en chock över alla bilar senare i livet. En annan bra grej är ju att gå ut vid de tiderna då "alla andra" också är ute med deras hundar. T.ex. kring lunchtid. Då får hon lära sig att kunna passera andra hundar och människor utan att göra en stor grej av det. Jag tänkte även ta med henne in till stan någon dag och se hur hon klarar sig kring alla människor. Kan vara bra att öva inför framtiden!
 
Och hur det går då?
Jo men jag tycker att det faktiskt börjar arta sig! I början ville hon inte alls följa med dit jag tyckte att vi skulle gå, men nu är det inga problem. Och nu går hon vid min sida, sliter inte i kopplet och jag envisas med att hon ska gå på min vänstra sida och så länge hon har en intressant vägkant att följa går det finemang. Det är ju inte så att hon är slickad vid min sida, men så länge kopplet är slakt så är jag nöjd. När vi börjar närma oss en människa/hund efter en gångväg blir hon oftast lite förstelnad. Men när människan/hunden är nog nära för att hon ska inse att det inte alls är något farligt, då kan vi gå förbi. Förhoppningsvis flyter det på bättre snart, men jag ser framsteg varje dag och är nöjd med vad vi åstakommit så här länge. I början vägrade ju Penny gå en millimeter med kopplet på, så länge hon inte fick bestämma vart vi skulle. 
 
En grej som jag dock tycker är jobbig är att när hon närmar sig hemmet, då börjar hon dra som en galning i kopplet. Har läst i böcker och på nätet "drar hunden i kopplet så kan du rätta till det med ett enkelt ryck, då slutar hunden dra och inser att ett slakt koppel är mycket skönare och bla bla bla..." jooo tjena! Det finns liksom inget som kan stoppa henne. Hon blir helt galen och galopperar men rör sig inte framåt eftersom kopplet håller henne tillbaka. Någon som har något bättre tips på hur jag rättar till detta? 
 
Avslutar detta långa inlägg med fyra mobilbilder. Nr.1 Penny och kompisen Atlas. Nr.2 Penny i sovandes i sin tron. Nr.3 Dags att vakna!! Nr.4 Puss på husse.

Äntligen har jag fixat en header.

 
Har jättelänge tänkt ta tag i saken och fixa en header till bloggen och äntligen hittade jag ett collageprogram till Macen. Och voilá! Inget märkvärdig, men roligare än innan i alla fall. Hoppas ni med PC kan se den också, vet att det kan bli lite konstig.
 
Idag har skolan kört igång igen så nu får lillskiten stanna ensam hemma några timmar per dag. Går superbra, hon verkar inte bry sig alls över lite ensamtid (så länge jag har plockat bort delikatesserna i hallen, d.v.s. våra skor som är väldigt gnagvänliga). Ikväll är vi ensamma då Pär har bortamatch i Kiruna. I helgen blir han även borta då dom bussar ner till Sundsvall för två matcher, så vi blir ensamma en hel del. Tur att jag har min Penny som fyller upp tomrummet! Det är bland det bästa med att ha hund, att man aldrig behöver vara helt ensam:-)

Photostudio bilderna.

 
Äntligen har jag fått tag i bilderna från Julafton som mamma knäppte på oss i hennes fotostudio. Penny var så himla duktig och posade framför kameran. Så länge man har en godisbit i handen gör hon vad som helst, min lilla godisgris. Jag är dock lite förvånad över cirkuskonsten på bild nr.5!

Videoklipp.

Här har ni ett litet videoklipp från dagens träning hemma i lägenheten!
 
 
Tycker själv att vi gör fantastiska framsteg varje dag, jag vet inte riktigt vad det är som räknas som normalt att en fyra månaders valp ska klara av. Men det enda som spelar roll för mig är att jag är nöjd, vilket jag absolut är. Sen får man ju gärna komma med tips och förslag! En sak jag tycker är lite svårt är att få henne att sätta sig precis bredvid mig. Hon vill gärna sitta framför mig så hon kan se mig i ögonen, vilket i och för sig inte är en jättedålig grej. Men då är det ju samtidigt det här med hur höga krav man bör ha? Det är inte lätt att vara nybörjare alltså. 

Boviken.

 
Idag har jag och Penny åkt en sväng till Boviken med mamma och kollat in husbygget. Det börjar verkligen ta sig där ute, snart få Mamma och Nils flytta in. Blir verkligen supersnyggt och utsikten över havet kan man ju inte klaga på heller. 

djurfoto.

 
Att fota är något jag verkligen tycker om. Att fota djur är dessutom något av det roligaste man kan fota tycker jag. Djur kan ju i princip aldrig bli dåliga på bild! Det enda knepiga är att de sällan vill stå stilla. Här ovan ser ni två av Klaras hästar som fick agera modeller i höstas. Längtar så till våren/sommmar då solen tittar fram lite mer. Det blir ju så himla mycket bättre bilder då. Tur att jag har min lilla fina personliga modellhund då också!

En dag ute i den friska luften.


 
Idag hängde vi än en gång med killarna till Ersmarksbacken där Penny fick busa och även hälsa på hästarna. Himla spännande tyckte lilltjejen som är så otroligt nyfiken på allt. Efteråt åkte jag och Penny och hälsade på Klara i kåge. Blev en liten promenad där också så nu ser vi framemot en skön kväll i tv-soffan. 
 

snyggaste flytvästen.

 
Hur snygg var inte denna flytväst då? En tre kronor flytväst från Dog Artist. Åh vad jag längtar efter sommar och båtturer nu!!
 

Sol.

 

Idag har det också varit superfint ute, och endast fem minusgrader. Självklart tog vi tillfället i akt och gav oss iväg på en liten skön promenad i skogen. De har en jättebra vandringsstig som kallas "vinterpromenaden" på erikslid, där de alltid kör upp ett skoterspår på vintern. Perfekt för oss hundmännsikor som inte bör vistas i skidspåren! Längtar dock till nästa vinter, då Penny är stor nog för att orka med långa promenader. Är så himla rädd för att överanstränga henne. Överallt läser man om hur viktigt det är att INTE motionera sin hundvalp, hur de absolut inte ska gå i trappor och de ena efter det andra. SÅ HIMLA SVÅRT. Själv tycker jag aldrig att Penny ser ut att bli det minsta trött, hon älskar ju att hålla igång. Och trapporna till lägenheten vill hon helst gå uppför själv, samtidigt som matte tycker att hon snart börjar bli för tung för att bära. Ja vilket problem alltså, vi har båda två för mycket energi för vårt bästa helt enkelt.

 

När jag börja tänka på detta så inser jag att vi har så otroligt mycket roligt att se framemot. Förhoppningsvis ska vi så småningom prova på en massa kurser, spårning, agility, utställningar, drag, apportering, simning, löprundor och cykelturer. Gud vad jag längtar! Till att börja med så ska jag se till att jag får mig en plats på valpkursen som drar igång till våren. Sen får vi se vad framtiden har att erbjuda!

 

Nu ska jag gå och göra lite nytta. Sedan har jag en skön helg framför mig. 

Trevlig helg!


Penny 17 veckor.

En bild från vår soliga promenad efter skoterspåren vi tog idag.

 

2013. Ett nytt år är här! Nyårs fick Penny spendera hos min farmor och farfar, då jag och Pär åkte med kompisarna till Pite-havsbad och hade två riktigt roliga dagar. Det hade visst gått väldigt bra med Penny på nyårsafton, hon hade inte brytt sig alls över raketerna som smälldes en bit bort i byn. 

 

Tänkte till sist önska alla gott nytt år! Hoppas detta år blir minst lika bra som förra, men det tror jag absolut. Med världens finaste vovve som växer för fullt och blir snällare och snällare för varje dag som går, kan ju inte det här året bli något annat än fantastiskt!


RSS 2.0