DOGTRICKS.

 I veckan tog jag tag i klickerträningen på riktigt och klickad in Penny ordentligt. Nu när hon verkligen vet vad klicket betyder så är det ju bara dags att köra igång! Eftersom vi har haft fokus på utställningsträning ett tag nu så tänkte jag att det var dags för lite roligare grejer! Efter att ha sett dessa två youtube-klipp så blev jag inspererad och taggad till tusen. Får bara se hur sammarbetsvillig den lille är! Vi är nog en bit bort från att Penny ska börja gå på frambenen och balansera på mina fötter. Jag tänkte att vi börjar med lite simlpare saker som att rulla, snurra, slalom mellan benen och backa. 
 
Ta en titt och njut:)

En skön dag i Boviken.

 
Idag har vi varit hos mamma och Nils i Boviken. Vädret fortsätter leverera även om det var lite blåsigt idag. Jag och mamma tog en skidtur med Penny på isen, annars har vi bara suttit ute i solen och fikat. Så himla skönt!

Vem bestämmer egentligen?

Igår fick man minsann stå då prinsessan skulle inta vad hon trodde var sin tron. Uppe på sin tron satt hon fint och höll koll på omgivningen. När hon inte satt där, så fick hon vila i buren. Det är ju helt perfekt att ha med sig hundburen på utställningar. Då får både hund och matte lite lugn och ro:)


Dagens inoff i Piteå.

 
Så var dagens inoff-utställning avgjord! Penny var även idag den enda welshen i sin klass, och på hela utställningen faktiskt. Jag tycker vi gjorde ett kanonjobb idag! Allt gick så himla bra och hon var så snäll!! Hon travade såååå fint, med huvudet högt och inte ett endaste hopp. Hon stod fint och kunde hålla posén längre nu än förra gången. Vi fick fin kritik även denna gång och jag är supernöjd! I och med att vi blev BIR, så gick vi vidare och tävlade om bäst i klassen. Tyvärr fick vi ingen placering, men jag är lika glad ändå.

Lite nytt från Arkens zoo.

Var i akut behov av ett nytt halsband då det förra är söndertuggat. Tänkte köpa ett rött hurtta halsband, men det var tyvärr slut. Men jag tycker att det blå var minst lika fint! Även om det kanske känns som en färg för en hane;-)
 
Det fick även slinka med tre tuggben. Tidningen fick jag av mamma som hon får av brukshundsklubben.
 
Finis i sitt nya halsband.
 
Penny fick välja vilket ben hon skulle få ha för kvällen. Det krävdes en intensiv sniffning på var och ett innan hon bestämde sig för det längst till vänster. Självklart det som jag själv tyckte luktade äckligast. Vad är det med hundar och äckliga dofter? (de dras ju till smutsiga sockar m.m!!!)
 
 
Just nu ligger Penny nerbäddad under badlakanet och sussar så gott. I morgon ska vi på utställnig i Piteå och självklart fick den lille sig ett bad ikväll. Nu ska jag själv också hoppa i säng och försöka somna trots den härliga lukten av blöthund. Upp och hoppa tidigt i morgon. Trevlig Påsk på er förresten!
 

På läktaren.


 
Idag har vi tittat på fotboll i strålande sol och plusgrader! Penny verkade trivas på läktaren! Efteråt åkte jag och Sofia till hennes stuga med hundarna och fortsatte solandet. Såå skönt att våren är på ingång.

HP & BIR Valp.

 
Vilken rolig dag! Tror Penny tyckte det var minst lika roligt som jag! I vår klass, valpar 6-10 månader, var det 10 valpar anmälda. Vi var sist ut. Allt gick jättebra och Penny skötte sig så fint. Hon hoppade endast en gång under tiden vi sprang och var hur fin som helst. Hon verkade bara bry sig om köttbullarna och ingenting runtomkring. Vilken lättnad! Tyckte hon fick superfin kritik av dommaren också.
 
Så här löd den för er som inte kan läsa den slarvigt skrivna lappen ovan "Feminint, vackert huvud. Utmärkt hals-rygg-bröst. Mycket bra benstomme. Livliga, mycket bra rörelser. Utmärkt päls. Normala vinklar. Lovande!" Kan hända att jag har fått något fel då jag själv inte heller kan tyda vad det står riktigt...
 
Vi fick HP och BIR valp, kanske inget förvånande då Penny var den enda welshen. Vi gick alltså därmed vidare där bästa valp skulle utses. Av sju valpar kvar blev vi på femte plats och var på håret till att få pallplats. Snopet, men jag är ändå så himla nöjd. Mest för att det bara var så himla kul! Och Penny kunde verkligen inte ha gjort det bättre. Hon var sååå duktigt! Konstigt att det skulle gå så mycket bättre på tävling än när vi har tränat hemma! Kanske köttbullarna som gjorde tricket;-)
 
Längtar redan till fredag då vi befinner oss på en lite större inoff i Piteå!
 

Två nöjda tjejer!


En dag hos farmor och farfar.

 
Idag har vi åkt till farmor och farfar och gjort en massa skoj! Bland annat tog jag och Farmor en skidtur på ca 5 km. Snacka om hurtig farmor man har, hon åker skidor varje dag med deras stövare som draghjälp! Penny var självklart med på skidturen och sprang som en tok. Som ni ser på bilderna gillar hon även att ta en och en annan vilopaus liggandes nergrävd i snön. Springa som en tok-gräva ner sig i snön-springa som en tok-gräva ner sig i snön..... OSV!
 
Bra dag!

Mer Lennox och Penny.


 
Penny- "om jag stäcker på mig så blir jag lika stor som Lennox"

Inbokad på valpkurs, äntligen!

 
 
Vad roligt detta ska bli!! Har väntat hur länge som helst på att det ska komma ut någon passande kurs för oss. Denna inriktar sig för valpar mellan 4-10 månader. Penny kommer vara 8 månader när kursen drar igång. Kommer bli toppen! Förövrig börjar jag bli aningen nervös inför utställningen som är i helgen. Vem vet vad mitt lilla busfrö kommer hitta på inne i ringen. Vad jag tror? Hoppa, leka, bita i kopplet, sitta istället för att stå, nosen i backen.... Positivt tänkt var det ja! Nä men jag har faktiskt inga förhoppningar alls, bara att vi ska göra något nytt och spännande som dessutom kommer vara väldigt rolig och nyttig träning för oss båda!

 

Jag och min Penny♥

 
NU har jag fått alla bilder från fotostudio-fotningen! Här har ni ett gäng på mig och Penny.

Bebis-Penny.

 
 
Ikväll kikade jag på lite bilder från tiden då Penny just kommit hem till oss. Kan verkligen inte förstå hur liten hon varit. Jag hade totalt glömt hur otroligt pluttig och söt hon var!!

Två till studiobilder.

 
Har än så länge bara några bilder att bjuda på från fotograferingen. Fick några bilder av mamma på mailen. Ska bli intressant att se hur resten blev! Två bilder kommer här i alla fall. Jag fick bli huvudlös på första bilden (trivs bättre bakom kameran kan jag väl erkänna!).

Penny och Lennox.

 

Ett litet smakprov från igår. Visst är dom fiiina?

Nu händer det grejer.

 
ojskipojski..... Blev visst en anmälan till en inoff i Piteå också. Den är helgen efter denna kommande helgs debutställning. Går det riktigt dåligt på lördag kanske jag inte vågar mig till Piteå. Men övning ger ju också färdigthet sägs det!

Photoshoot och promenad på isen.

 
Goddagens! Idag har vi gjort massa kul! Kvart i tolv hämtade Camilla upp mig och Penny och så åkte vi till mamma för att fota hundarna i hennes fotostudio. Både Lennox och Penny blev jättefina och skötte sig så fint. Bilder kommer till veckan!
 
Efteråt tog jag och Penny en promenad på isen i boviken. Riktigt skönt att ha så stora ytor att röra sig på och att ha fri sikt. Då hinner man se ifall någon närmar sig så man kan koppla hunden. Ikväll blir det massa mys. Pär har kommit hem efter en fyradagars resa med kvalseriematcher. Vet inte om det är jag eller Penny som är mer nöjd över att ha honom hemma igen!

Långpromenad.

 
Idag har jag haft en dålig dag. Biljäkeln ville inte gå igenom besiktiningen och därefter gick det bara utförs humörsmässigt. Om det finns något jag inte gillar så är det bilproblem. För det första så blir det så jäääkla dyrt och för det andra så är det så otroligt jobbigt att vara utan bilen då den ska in på lagning/inte startar. Bor man i Norrland så måste man ha bil för att överleva! (eller är det bara jag kanske?...)
 
Hur som helst! Det jag skulle komma till var att; TUR som det är så har man en glad liten hund hemma som genast får mig att bli på bättre humör. En långpromenad senare och så var man tillbaka på banan! Min lilla terapihund;)

Varför en Welsh?

Att välja hundras när man ska skaffa sin allra första hund är ju minst sagt en jungel! För mig har det dock varit ett ganska enkelt val. När jag väl kom på att jag ville skaffa hund, hittade jag welshen ganska snabbt och blev direkt såld. Det som fångade mitt intresse först var så klart utseendet! Den vackra pälsen, snälla ögen, lurviga öronen och den perfekta storleken. När jag sedan läst rasbeskrivningar på ett antal olika sidor, tittat runt i rasforum och helt enkelt läst på om rasen i helhet, var valet rätt självklart.
 
"Welshen är en glad, aktiv, intelligent och lättlärd hund, som är oerhört trogen sin familj."
 
"Welshen är aldrig helt förutsägbar, utan den som lever med en welsh bjuds på överraskningar livet igenom."

 

"Den aldrig sinande energin är ett mycket framträdande drag hos rasen. Den är alltid redo för nya äventyr, och hänger med glädje med familjen på allehanda aktiviteter - jakt och segelturer, lydnadsträning och fjällvandring, jogging turer och utställning, agility och simturer - rasen är en sann mångsysslare."

 

"Welshen är mycket hund i sin lilla storlek."

 

Och så vidare. 


Det jag sökte i en hund var först och främst en kompis som kan följa med på allt! Den ska vara nog stor, uthållig och ha energin för att exempelvis följa mig på långa löprundor och promenader. Men hunden får inte heller vara för stor, den ska vara smidig att ha med i bilen, båten och inte äta upp hela mitt studiebidrag. Det viktigaste kriteriet har alltid varit att hunden ska ha energi och utstrålning! Och det kan man väl lugnt säga att Welshen får full pott för! Hunden jag sökte skulle vara en allround hund som jag kan syssla lite allt möjligt med. Har bl.a. varit extremt sugen på att träna agility!

 

Andra viktiga kriterier: 

Icke skällande

Glad

Aktiv

Ska kunna ha lös

Ej för mycket jakthund

Sammarbetsvillig

Frammåt

Bra förstahund

Ej aggresiv/skygg

 
De andra raserna jag varit lite inne på var dessutom: Engelsk springer spaniel, Irländsk setter, Gordon setter, Wachtelhund, Cocker spaniel o.s.v. Som ni ser har jag en liten förkärlek till hängande öron och lång päls! Ingen av dessa kändes dock som en fullträff som Welshen. Den ena vara för mycket jakt i, den andra var för svår som första hund, den tredje kändes för liten/för stor....
 
När jag sedan såg annonsen om Welshvalparna på blocket kunde jag inte vänta längre. Låg i princip sömnlös för att jag var TVUNGEN att ha en. Nu, direkt. Jag hade väl egentligen tänkt vänta ett tag, åtminstone till sommaren innan jag skaffade hund. Men hur jag än vände och vred på det så fann jag ingen anledning till att vänta. Jag studerade då tre ämnen i skolan och hade ca 2 lektioner per dag, men fick styra mina skolarbeten själv och arbeta hemifrån om jag ville. Dessutom är Pär hemma på dagarna för det mesta då han har träning på kvällarna. Tajmingen kändes därför rätt och jag ringde då ett samtal till Red Creeks, bara för att höra om någon valp fanns kvar ännu. Det fanns det.
 
Jag säger bara en sak om mitt första möte med de otroligt fina welsharna: KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET. Det krävdes inte många sekunder innan jag hade bestämt mig att jag absolut skulle ha en. 
 
Nu är min lilla valp(som inte är så liten längre) sex månader gammal. Jag har inte ångrat vare sig valet att skaffa hund eller valet av ras för en sekund. Det finns ingenting bättre än att vara hundägare till min Penny. Den första tiden var dock otroligt tuff och krävande, samtidigt som den var riktigt rolig. Det är verkligen ett test på tålamodet att vara hundvalpsägare vissa gånger. Saknar inte de nattliga kissrundorna eller de små överraskande pölarna som fanns lite här och var på golvet. Inte heller dom galna rivarrundorna i lägenheten där vid 8-9-10-tiden då man själv var som tröttast. Och framför allt inte de små sylvassa huggtänderma.
 
Jämfört med de första veckorna är livet nu en dans på rosor. Hon är så fin min tjej! Nu ser jag framemot att Penny ska växa och bli fullstor så vi kan börja jobba ihop på riktigt! Det finns så himla mycket roligt vi ska göra i framtiden, det vet jag. I vår ska vi gå lydnadskurs och spåra. I sommar ska vi träna utomhus, åka båt och Penny ska få ta sina första simtag. I höst ska vi börja springa och cykla tillsammans. Nästa vinter ska vi åka skidor. Och så mycket, mycket mer. Men som jag citerade tidigare, den som lever med en Welsh bjuds på många överraskningar i livet.  Så vi får se vad framtiden har att erbjuda då den kommer:-)
 
 

Jag och min pussgurka♥


 
 

Kvällssol.

 

Nytt från Lobo hundartiklar.

 
Hundförarbälte av märket Kennnel. Bältet har som ni ser öppen krok så det ska vara lätt att koppla loss hunden ifall det skulle behövas. Perfekt vid exempelvis löpning, vandring, skidåkning eller stavgång med hunden så man har händerna fria. Ska köpa till en expanderlina senare. Längtar så till vi kan börja fara ut och springa tillsammans! 
 
 
 
Ett till Retriever koppel. Detta är mycket grövre och längre än 19-kronors kopplet jag köpte tidigare (det liknade mer ett utställningskoppel). Detta blir perfekt till skogen då man man smidigt kan ta det av och på. Man vill ju helst inte att de ska ha på sig något halsband som de kan fastna med ute i skogen. Färgen är ju inte heller så dum!

Lydnad och utställningsträning.

Det fick bli lite träning istället för långpromenad. Hittade en perfekt parkeringsplats nära oss som var tom och långt ifrån någon väg, där vi höll till. Vi tränade platsliggning och inkallning samt lite ringträning inför utställningen. Det här var första gången vi tränat utomhus på "allvar" och Penny har aldrig varit så taggad. Vilken fart hon fick på inkallningarna! Full galopp varje gång. Så himla kul!


Jättebebisen♡


Tillbaka i skolbänken efter ett härligt sportlov.

"har du pluggat klart än matte? Jag vill buuuuusaaa"
 

I veckan har jag så mycket som tre prov, i matematik, fysik och biologi. Tror Penny tyker att det är lika tråkigt som jag! Tur att jag har henne dock så jag "får" ta små pauser i pluggandet och spendera lite tid med busen. Nu ska vi på långpromenad innan jag slår upp matteboken, åter igen....
 

Lite mer bilder från gårdagen.


 

                     
                      
 
 

Trimningsresultatet.

 
Kortklippta öron och tassar samt lite formklippning av fanor, svans, hals och has. Blev supernöjd! Nu är det löjliga småfjunet som hängde ner på öronen borta och tassarna är härmed snöklumpfria vid promenaderna! Nu är det bara att vänta in det långa lockiga svallet hon kommer få under mage, hals och på ben. 

Hemma efter Umeåbesöket.

 
Nu har vi kommit hem efter en dag i Umeå. Blev som sagt ett stop på ett antal affärer (Bla annat hundbutiken Lobo hundartiklar, ska visa vad jag kom där i från med senare!) och vid tvåtiden åkte vi till Kennel Red Creeks. Penny blev trimmad, vilket gick toppen! Hon blev så fin och jag fick lära mig massa nytt. Hon fick även träffa två av hennes systrar, sin mormor och gammelmormor (eller hur det nu var...). Jag fick även en massa användbara tips inför utställningen. Innan hemfärden gick vi ut och tränade lite utställningsträning med valparna. Märkte att det var ungefär en miljon gånger svårare nu, än då vi är hemma ensamma i lägenheten och tränar. Men himla roligt var det, även om mina fingrar höll på förfrysa. 
 
Ovan ser ni lite bilder från dagen. Det blev inte så många knäppta med min kamera då jag hade fullt show med hundarna. Mamma och Nils var dock med och fotade lite, så jag slänger in de bilderna då jag fått tag i dem. 
 
Tack igen Kennel Red Creeks för hjälpen med trimningen och för en kul och lärorik dag! 

Mot Umeå.

Goddagens! Idag har vi styrt kosan mot Umeå, är väl ca 1 mil kvar. Först ska vi passa på att besöka några affärer och sedan ska vi vidare till Pennys uppfödare. De ska få visa mig hur man trimmar henne idag, vilket ska bli himla roligt! Tror även den lille kommer uppskatta detta besök då hon får träffa "familjen" igen, tror även några syskon till Penny finns kvar. Så spännande!


Godnatt läsare.

Har man kvällsbadat får man sova inlindad i mysfilten♡ några sekunder efter läggdax kommer snarkningarna och lillan sover gott för natten.


Badmästarn.

 
Ikväll har Penny fått duscha med schampo och hela köret. Vi förbereder oss nämligen för en spännande dag imorgon! :-) Efter duschen fick Penny ta på sig sin hemmagjorda badrock som jag snabbsydde ihop av ett gammalt badlakan ikväll. Sen racades det runt i lägenheter i ett antal minuter innan hon tillslut la sig ner och somnade.

Lite mer utställningsträning.

 
 
 
Har börjat bli lite smånervös inför vår första utställningen redan! Tränar korta stunder lite då och då och det känns som att det går frammåt. På vår kvällspromenad idag tränade vi på att springa fram och tillbaka och i cirklar, varje gång vi passerade en tom parkering. Första gågen bet Penny i kopplet och hoppade och skuttade och var helt lyrisk, men för varje tillfälle gick det bättre och bättre och tillslut travade hon fint brevid mig. Är ganska skönt att träna på att springa utomhus, för ni ser ju i video nr.2 att det inte är särkilt roligt eller intressant för Penny att springa fram och tillbaka innomhus. Det är liiiiite för trångt....

En härlig dag i Vitbergsbacken.

Idag tog jag, Pär, Marcus och Nils med oss hundarna och fika och satte oss i vitbergsbacken. Inte ett moln och  nästan vindstilla.
 
Dagens lunch i form av kycklingbaguette!
Tre åk med bobben innan skidan gick av. Försöker hela tiden peaka dem att de är lite för stora för att syssla med sådant...
Har man en Welsh kan man räkna med dessa snöklumpar i pälsen! 
 

Alla tre vovvar. Penny, Selma och Molle.
 
Snifftåg.
 
 
 
Självklart blev det mest bilder på Penny som vanligt!
 
 

Fotopaus i pluggandet.

 
 
Vilken bra morgon! Fick först och främst en sovmorgon till 08.30 innan Penny ville ut. På morgonpromenaden stötte vi på cockerspaniel kompisen Max. Hundarna fick springa lös och busa på ängen som ligger bara några hundra meter från vår lägenhet, och vips så hade man helnöjd och slutkörd vovve. Medan Penny ligger och fortsätter sova ut på mattan, så tar jag tag i pluggandet. Ikväll lämnar jag av Penny hos Pärs syster Stina, för at sedan åka till Piteå med vännerna för att heja på Pärs match mot Sundsvall. Förövrigt bjuder även denna dag på snöstorm.....blä.
 
 

Stå-träning.

 
 
Filmade öven lite stå-träning med lillen idag. Det är ICKET populärt att klämma och känna på ben och tassar, speciellt inte att flytta dem. Tror det kan ha lite att göra med att vi har ett otroligt halkigt golv, hon vill nog helst inte stå så brett då hon börjar glida bakåt. Ibland tycker jag vi hittar ganska fina uppställningar men så sjunker hon ihop igen på en sekund. Mycket skönare att huka rygg än stå ståtligt tydligen! Och sitta är ju faktiskt ännu härligare. 
 
Får ta och öva på en halkfri matta nästa gång och se om det går bättre då.

Lite lydnadsträning med klickern.

 
Ursäkta för den megadåliga kvallan, men det var så himla mörkt innomhus och jag var tvungen att ljusa upp bilden ordentligt för att ens kunna se något. Här är i alla fall lite träningen med klickern som vi gjorde idag. Är så himla bra att filma sig själv då man tränar, då ser man direkt vad man gör för fel och vad som behöver förbättras. Oftast är det ju faktiskt jag som gör fel och inte Penny. Jag är ibland otydlig i vad jag vill att hon ska göra, klickar vid fel tillfälle och så vidare. Som ni ser är backningen under upplärning eller vad man nu ska säga. Är väl andra dagen vi provar på detta. Tanken är att hon ska kunna backa av sig själv (utan att jag gå mot henne) då hon hör kommandot "backa" i framtiden. Tycker det är lite klurigt att träna in, hon vill så hemskt gärna sätta sig ner. Försökte i början att kasta en godis mellan hennes framben, men det var inte nån höjdare (har läst på någon blogg att det var ett sätt att träna in detta)...  Kanske ska prova att belöna med leksak och lek istället, då kanske backningen för att få leksaken känns mer naturlig?
 
Förövrigt så LÄNGTAR jag till jag har någon annanstans att träna. Att vanka fram och tillbaka i lägenheten känns ju si så där.

Svar på fråga.

Fick en fråga angående vilket märke det var på det röda hundhalsbandet Penny har. 
 
Märket heter Limex och de tillverkar enligt mig väldigt fina hundgrejer, och till ett bra pris dessutom.
 
Så här ser det röda ut som jag använder nu, i modellen halvstryp.



Och nu hittade jag även dessa på hemsidan som jag blev lite förtjust i. Måste ha allt i det svartblommiga! Och svaret på frågan ni alla tänker: Ja, jag gillar att skämma bort min jycke, det förtjänar hon:-) Detta får nog dock vänta till sommaren, det får ju trots allt inte gå överstyr haha.
 
 
 
 

Anmäld till vår första inofficiella hundutställning!

 
 
 
 
Nu är det bara att öva, öva, öva! Måste även hinna med en första trimmning på lilltrollet. (ser förresten att jag har stavat fel på "bostadsort" hehe.. äh!)
 

Ny bilbur.

 
I paket nr.2 för dagen hittade Penny sin nya bilbur. Var tidigare förbi granngården idag för att hämta ut ett gratiserbjudande på nytt hundfoder, och hittade då denna perfekta bilbur från dogman. Eftersom min bil (har en skoda fabia) har väldigt hög kant när man öppnar bak, så har jag haft svårt att hitta en bur där dörren går att öppna utan att ta i kanten på bilen. MEN så kliver man i foderladan där jag aldrig tidigare varit och hittar denna! Provade burem i bilen och den kunde ju inte bli bättre. Och priset. 1149?? KÖPT. Blev även en dyna från dogman som hör till buren, med avtagbart överdrag så det ska vara enkelt att tvätta. Tror Penny är minst lika nöjd som matte, hon hoppade direkt i för att provligga. Två tummar upp!

Hurttas regntäcke.

 
Idag fick jag ett sms om att regntäcket från Ekipage.nu hade anlänt, åkte direkt till ICA för att hämta ut det såklart! Och titta så fin lilltjejen blev! Det är aningen stort nu men kommer nog sitta som en smäck på någon månad. Funkar helt klart att använda redan nu också, så jag är jättenöjd verkligen! Ska bli intressant att använda ute i regn och rusk.
 

Pennys födelsedag?

 
Idag skulle man kunna tro att det är Pennys födelsedag med tanke på mängden paket jag kom hem med idag. Vad kan det vara i dessa måntro?

Snön är tillbaka.

 
Igår besökte en snöstorm Skellefteå, vilket resulterade i någon till decimeter snö. Tycker det är så mycket mysigare med lite snö. Allt blir så mycket finare, ljusare och renare på något sätt. Sen har jag en hund som inte verkar få nog av den fluffiga pudersnön, den är himla rolig att leka i! Helst vill Penny vara under snön hela tiden och bara röra sig till ytan för att andas.
 
Både igår (i snöstormen) och idag har vi gått långpromenader längst vinterpromenaden, hittade ännu en gångväg i skogen som går från vitberget vilket är perfekt då vi bor bara några hundra meter därifrån. Lillen ligger nu däckad på mattan och själv har jag inte tänkt göra mycket mer. Snart väntas kinamat MUMS.

RSS 2.0