Frisbeetok.

 
Dålig update senaste veckorna, jaag veet! Eftersom sommarlov väntar om tre dagar så kan man lugnt säga att jag har fullt upp just nu. Bara senaste vackan har jag haft 4 prov. Trots detta ger jag alla mina lediga minuter till denna hund ni ser ovan.
 
Vardagen med Penny går nu så otroligt bra. Hemma i lägenheten är hon så lugn att man ibland undrar om man råkat glömt henne utanför lägenheten någonstans, eller av mistag stängt ute henne på balkongen. Men nejdå alltid hittar man henne liggandes i något hörn och tar det lugnt. Det trodde jag minsann aldrig! Att hon skulle kunna koppla av så pass snabbt, med tanke på vilket energiknippe hon varit från dag ett. Utomhus är hon precis lika snäll, men med den energi jag önskat mig från en hund, då jag köpte en welsh. Hon är snäll i kopplet och drar väldigt sällan, utan lyssnar på sin matte/husse och går med slakt koppel. Penny är väldigt sammarbetsvillig och det blir många långa skogspromenade och strandpromenader tillsammans. I och med att sommaren är här har jag även påbörjat löpningen. Då tar jag en runda på vitberget så den lilla damen kan följa med och få springa fritt. 
 
Valpkursen går enligt mig jättebra och är väldigt rolig! De första minutrarna är de andra hundarna väldigt intressanta för Penny och hon gör sitt yttersta för att försöka hälsa på dem. Sen plockar jag fram en gobit när vi kör igång träningen och uppmärksamheten är riktad mot mig. Tacka vet jag för en matglad hund! Det jag känner att vi behöver träna mest på just nu är att bara vara kring andra hundar och människor, då hon gärna går upp i varv ganska lätt. Annat än det så ser jag fram emot en tid då hon kanske inte måste vara så himla glad och sprallig då vi får besök. Att inte hoppa och kräva en massa uppmärksamhet så fort dörren öppnas av en främling vore trevligt. Men det kommer nog så småningom, att hon älskar människor är ju ingen dålig grej även om hon ibland kan uppfattas som jobbig av andra. Men som tur var lugnar hon oftast ner sig ganska snabbt då hälsningscermonin är över. Själv har jag aldrig några problem då det är jag som kommer hem. Jag hänger av mig jackan, tar av mig skorna, går in i köket och sen får hon hälsa och sen så får det vara bra. Så länge man inte själv gör en stor grej av att man kommer hem, så gör inte hon heller det;)
 
Att bada tycker lilltjejen är himla kul, även om hon fortfarande är för rädd för att gå så långt att vattnet paserar magen. När jag går min älvsrunda så blir hon helt lyrisk då vi kommer nära vattnet. Hon bara måste ner och känna lite på vattnet. Men det förstår väl jag när det är så varmt som det varit, då kan det vara skönt att få svalka sig litegrann.
 
Apporteringsprojektet är åter igen uppstyrt. Hon gillar verkligen att hämta grejer till matte. Dock släpper hon apporten lite för tidigt och därför tänkte jag börja i den änden. Att få henne att vilja hålla kvar den till jag säger loss. Hur nu det ska gå till?
 
Så! Då har ni fått en liten update. Hoppas ni fortsätter kika in här även om inläggen kanske kommer lite mer sällan nu. Snart är jag ju ledig från skolan och då kanske det blir lite mer inlägg ett tag innan sommarjobbet kickar igång. 

Premiärtur med båten.


Boviken/bad.


Njuter av värmen.

Om ni undrar vad vi sysslar med om dagarna:-)

Torsdagar är min nya favoritdag.

 
Japp det stämmer. Torsdag är den nya fredagen! Valpkurs+alltid ledig fredagar= torsdag är en bra dag.
 
Vädret idag var dock inte att rekomendera ifall man ska hålla sig utomhus och träna hund. Regn, blåst och kyla är ingen bra kombo. 
 
Till en början kan jag berätta att det var helt lugnt att jag tog med mig Penny till kursen i alla fall, trots löpen då! Jag ringde till min ledare tidagare idag och då sa hon att löptikar var välkommna på klubben de med. Dock kan man få hålla till lite längre bort från de andra i gruppen samt vara sisten in i övningarna. Väldigt förståligt och klokt tycker jag! Är bara så lättad över att jag fick ta med henne. Hade känts litegrann som att kasta pengarna i sjön då hunden måste stanna hemma vid minst 3 tillfällen av kursen.
 
 
Nåväl åter till dagens ämne! 
Idag startade vi med lite teori. Där gick vi igenom lite olika kontaktövningar och diskuterade lite kring det vi skulle öva på idag, nämligen hålla kontakt med hunden under gång med koppel. Den första övningen började med att vi skulle se ut som värlens största fån haha! Vi skulle då promenera omkring på planen utan hund och låtsas som om den vore vid vår sida i koppel. Sen skulle vi på olika sätt försöka få denna imaginära hund att söka kontakt med en. Inte min grej. Jag känner mig bara riktigt dum, även om jag önskar att jag kunde släppa loss lite. Blev väldigt lättad då de äntligen sa att vi fick hämta hundarna och köra igång på riktigt!
 
Övningen gick superbra! Känner inte att vi skulle kunna förbättra särkilt mycket just nu. Penny hade fullt fokus på mig och följde med i alla fartökningar-fartsänkingar-svängar-inner och yttercirklar. Tror inte kopplet var sträckt en enda gång. Men då ska jag tillägga att vi höll oss en bra bit bort från de andra hundarna. Ledaren tyckte även att vi hade ett bra sammarbete, så då fick jag mina egna tankar kring övningen bekräftad. Man vill ju helst tro att sin hund inte ha några fel, så det känns extra bra då man får beröm av ledarna. 
 
Som läxa fick vi ett nytt kapitel att läsa i boken samt att träna på att gå fint i koppel. Vi fick även lite tips om det sistnämda som skall testas då hon blir extra ivrig och bara vill frammåt. Ännu en lyckad kurskväll, längtar redan till nästa.
 
Dagens skogspromme. Hela vägen upp till toppen av vitberget. P.S. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Hurtta-täcket och mina haglöfskläder levererar.

Underbara väder.

Skellefteå bjöd på sol och värme idag, sååå skönt!
 
Började dagen med en promenad på vitberget innan skolan, vilket har börjat bli en vana nu när det har torkat till sig i skogen. På vitberget finner man flertal elljusspår och naturstigar och bäst av allt ligger detta ca 500m från vår lägenhet. Kommer absolut sakna detta då vi flyttar söderut! Hoppas det finns bra vandringsleder där med!
 
Nu när Penny är i löpen är man ju mer vaksam och har henne inte lös lika mycket. Därför känns det så himla skönt att ta en promenad till skogen. Där är vi ensamma och det känns helt okej att ha henne lös där. Tycker verkligen att hon ska få springa fritt utan koppel minst en gång varje dag! Några minuter per dag måste hon ju få vara hund och bara go bananas, så länge man ändå känner att man har läget under kontroll såklart! Hon är ändå så husse/mattekär att hon aldrig skulle sticka iväg någon längre bit. Dock har jag märkt att fåglarna som kommit fram i samband med våren är ett störningsobjekt. Penny ÄLSKAR fåglar. Sånt man får ta när man har en jakthund kanske? Så länge jag undviker att ha henne lös på öppna ytor där fåglar samlas så är det nog lugnt!
 
Imorgon är det dags för kursdag nummer två på valpkursen! Ska ringa till ledarna och se så det är lugnt att jag har med mig en löptik bara. Hoppas det! Skulle verkligen vara tråkigt att åka dit utan vovve. Har hört att vissa klubbar har "förbud" för tikar som är i löpen. Har dock inte hört något om detta på min klubb. Någon som har nån erfarenhet av detta?
 
 
litet videoklipp från skogsprommisen här nedan.
 

Hurtta lifeguard flytvästen.

 
Färgen gör sig inte riktigt rättvis på bild. Den är mycket mer klar-rosa och gäll i verkligheten. Hur som helst är jag väldig nöjd med flytvästen, den satt riktigt bra. Magplattan är ju suverän då man kan lyfta upp hunden i handtaget utan att banden skär in i magen. Rejäla kardborreband och spännen, den har också en färg som syns på långa vägar, samt reflexer. Vad mer kan man önska sig liksom?!

Dagens.

Idag kom ett paket med posten. Alltid lika spännande! Paketet innehöll flytvästen jag beställt till Penny. Visar hur den ser ut på senare. Bjussar på lite bilder från skogen också. Det hade visst torkat upp riktigt bra på elljuspåren nu!

Förresten blir Pennsan 8 månader idag. Grattis till min lilla!


Vår i Skell.

 
lite mobilbilder från vår härliga promenad längst stranpromenaden idag. Pär som fotograf! Så himla fint när gräset börjar bli grönt och blommorna börjar kika fram. Finns dock några snöhögar kvar som jag mer än gärna vill bli av med. Och skogsstigarna kan gärna få torka!
 
______________________________________________________________________________________________________________
 
 
Måste bara visa en bild på mina nya löparskor också. Älskar färg på träningskläder och skor, helst rosa!
 
 

Första löpen och första valpkurs-träffen.

 

Vilken dag för min lilla! Först upptäcker jag att Penny är i löpen då jag precis kommit hem från djuraffären. Bara att åka tillbaka och inhandla tikskydd, då jag inte vill ha blod kletat i hela lägenheten. På bild 1 ser ni hur mycket hon verkar tycka om att ha på sig sina nya "trosor", hon gick först och gömde sig bakom soffan och sedan i sovrummet till sin bädd. Hon verkade nästan skämmas haha. Tur att jag var snäll och kompenserade detta med en ny leksak, nämligen en amerikansk fotboll från ö.b för ca 20 kr (bild nummer två). Den var omtyckt!

 

För att då sedan komma till den andra händelsen för dagen. Nämligen valpkursstart! Det tyckte Penny var väääldigt roligt. Självklart bestod 50% (om inte mer) av hunddeltagarna av rasen schäfer. Ingen större chock där inte! Sen var det en staffe, en dvärgpudel, en shih tzu, en portugisisk vattenhund, en lagotto och tre blandraser. Kan väl säga att jag inte alls behövde vara orolig för att ha en "galen" hund haha! 

 

Vi startade kursen med att gå en promenad med hundarna. Först fick de hälsa och bete sig lite hur som helst. På vägen tillbaka började allvalet! Känner efter denna lilla promenad att man har mycket att lära. Att kunna gå fint med andra hundar skulle ju vara guld. Just nu vill Penny bara frammåt. Att vara först är väldigt viktigt och det är inte särskilt lätt att få någon slags kontakt. Det ska vi jobba på under våren minsann!

Efter promenaden fick hundarna ta en vilopaus i bilen medan de tvåbenta gick in i lokalen. Där presenterade vi oss själva samt våra hundar och pratade kursupplägg och förväntningar med kursen. För min del känner jag att det viktigaste är att få min hund att fungera i vardagen. Inte för att hon är någon problem hund, snarare tvärtom. Men att kunna gå promenader med andra hundar, att börja ta mer kontakt med mig och inte jaga upp sig i en miljö med massa nya människor och hundar är väl något jag strävar efter. Att få en bättre relation helt enkelt!

 

Lite prat, film och fika senare så samlades vi alla ute på gräsplanen med valp + leksak. Dagens övning fick bli att leka med hunden. Inga problem med Penny, hon älskar sina leksaker mer än vilken annan hund som helst när man väl börjar leka med henne. Läxan till nästa vecka blir att läsa kapitel 2 i boken samt att leka med sin hund. Det ska vi någ klara av!

 

Är överlag nöjd med kvällen. Det känns verkligen som att alla deltagare strävar efter samma mål och att vi alla är överrens vad som känns viktigt att just våra valpar ska öva på. Förhoppningsvis kommer vi se framsteg under kursens gång! Det är jag ganska övertygad om att vi kommer göra!

 


Beställd.

30% rabatt på hurtta lifeguard flytvästar HÄR
 
Var ju tvungen att klicka hem en då Penny startade sin simkarriär igår! Nu blir det till att åka båt och bada massor i sommar!

Pennys första simtur.

 
Första simturen avkarad. Och en ofrivillig sådan. Vi var ute på promenad i Kusmark och hade Penny lös. Innan jag visste ordet av det så låter det plask och med huvudet först befinner hon sig i mitten av en bäck. Tur att simkunskaperna var prima trots att badet kom som en chock. Istället för att komma upp igen simmade hon över till andra sidan och var lika glad som innan hon hoppade i plurret, bara aningen blötare.
 
På bild ett är hon torr innan simturen. På bild två kan man skymta bäcken hon valde att trilla ner i. Himla lurigt med allt långt gräs som hänger över bäcken, och som man tror att man kan gå på!

1 maj & flytt.

 
Imorse när vi vaknade löd rubrikerna som ovan. I och med detta planerar vi en flytt till Karlskrona i slutet av sommaren. Drygt 120 mil söderut. Ska bli himla spännande! Någon bloggläsare som råkar vara därifrån kanske?
 
 
Imorgon kickar valpkursen igår och jag är så taggad och förväntansfull, kanske lite nervös till och med. Ska bli superkul i alla fall. Roligt att se vad de andra har för valpar med sig. Hoppas på något riktigt yrväder så Penny inte sticker ut som galnast i gänget hehe!
 

RSS 2.0