Flygbur.

 
Och i det stora paketet var det en... bambambambaaaaa en flygbur! Hittade en riktigt bra och billig på zooplus.se som dessutom hae gratis frakt. Det tog inte ens fyra dagar innan de kom och plingade på dörren med det gigantiska paketet, efter jag beställt det på nätet. Vi åker ju hem till jul och behöver därför en flygbur:)
 
Penny har legat i den hela dagen och sovit, så den får två tummar upp!!
 

En tidig julklapp.


Idag fick vi ett megastort paket levererat till dörren. Vad kan det vara i detta mån tro?

finis ♥

 

Önskelista jul.

 
 
 
 
 
Lite från min önskelista som gör hundägandet lite enklare och roligare!
 
från vänster: 1.Craft längdset, intersport 2.Skatepaket, intersport/team sportia 3.Kari Traa underställ, out north. 4.Klövjeväska strl.xs, snowdogs.se 5.Fjällräven Iceland Anorak strl. xxs. 6. Fjällräven Vidda Pro Trousers strl. 34. 7.Ecco Siberia strl. 37.
 

Nya fys-redskap och boktips.

 
 
Idag inhandlades en pilatesboll (rusta 49;-) samt kättingar. Med pilatesbollen tränar vi balans och med kättingarna har vi tänkt träna styrka med senare. Tänkte skriva ett lite längre inlägg om vår drag och fysutrustning senare!
 
Ett tips om man vill veta lite mer om fysträning med hund så läs då denna bok↓ Den är skriven av Britta Agardh, hon som föreläste på dragkursen vi gick. Det står allt om distansträning, intervallträning, balansträning och styrketräning för hund. Den innehåller informarmation om hur man lägger upp träningsscheman och hon skriver även om näringslära, stretching m.m.
 
 

Dragläger för nybörjare i Strängnäs.

Nu mina damer och herrar tänkte jag berätta om vår fantastiskt roliga helg i strängnäs. (tyvärr bara mina egna mobilpix...)
 
Stämplade ut från jobbet klockan 16.00, ca 17 hade jag hunnit hem för att hämta packning, hund och cykel. Efter jag varit irriterad på bilister som kör för sakta, över min onda rumpa och på gps:en som virrade bort mig, så kom vi äntligen fram till Strängnäs BK. Klockan var då 23.00. Rasta hunden och in med packningen till mitt rum i klubbstugan som jag senare skulle dela med två andra kursdeltagare+ deras hundar. Denna natt var det dock bara jag och Penny.
 
Morgonen där på startade med en brakfrukost med de tolv andra kursdeltagarna och kursledare. Alla väldigt trevliga och taggade över vad som komma skall. 
 
Först på vårt schema var den riktigt intressanta, lärorika och inspirerande föreläsningen om fysträning för hund som Britta Agahrd höll i. Vi fick lära oss allt om distans-intervall-styrke- och balansträning. Hur man lägger upp träningsschema för hunden och hur man tränar dem rätt och vilka olika metoder och övningar det finns. Otroligt intressant! 
 
Föreläsningen följdes sedan av en genomgång av dragutrustning som Inga-Lill Badh höll i. Vi fick lära oss om de olika selarna, bälten och linor.
 
Efter en lunchpaus fick vi äntligen sela hundarna! Då samlades alla på gräsplanen efter uppvärmning och så fick vi träna på omkörningar. Denna gång sprang vi med hundarna och tränade helt enkelt på att springa föbi varandra. Jättenyttig träning. För mig och Penny gick det bra och hon låg på bra i selen, brydde sig inte jättemycket om hundarna som stod på sidan, mest om att komma först;-)
 
På eftermiddagen fick vi testa på lite olika fysträningsformer utomhus med hund. Det var tre olika stationer. En där vi provade på viktmanschetter, en där hundarna fick dra kätting och en där de fick balansera på pilatesbollen. Så himla kul att prova lite nya grejer! Nu måste vi inhandla kätting, pilatesboll och viktmanschetter!
Pennan efter vi varit ute på eftermiddagen och testat på de olika träningsformerna. Som ni ser hade vi ordnat ett eget litet krypin i rummet vi delade med två andra.
 
 
Efter lite lugn och ro och en fantastiskt god middag, satt vi alla ner runt bordet och tillverkade draglinortillsammans. Även om det var riktigt pillrigt och man fick ont i fingrarna så kommer det definitivt inte vara sista gången jag tillverkar en egen draglina. Nej nu blir det till att köpa hem massa roliga färger på linor och sitta hemma och pyssla ihop dem till fina draglinor.
förätten!
 
min supersnygga draglina;-)
 
Och så var denna dag slut. Alla kursdeltagare inklusive hundar var nog helt slut efter dagen. Jag delade rum med två till tjejer och en blandras samt en aussie. Vi delade av rummet med hjälp av kompostnät och alla hundar var så snälla. Vi somnade alla på några minuter och man hörde inte ett pip på hela natten.
 
 
 

Söndagen startade även med god och rejäl frukost, följt av grönt kort teori som Inga-Lill höll i. Vi fick all information rörande tävling och regler för både barmark och vinterdrag. Äntligen börjar jag känna att det mesta klarnas upp angående detta!
 
Då vi suttit stilla tre timmar så var det dags att äntligen få röra på sig igen. Även denna gång hade vi stationer där vi fick testa på olika grejer med hundarna. På station nr 1 så fick vi chansen att prova på kickbike, skrinda, trehjuling och cykel. Det var superkul att få testa på kickbike! På andra stationen körde vi canicross och övade även på omkörningar (man kan inte få för lite träning av detta!). Tredje stationen var löpband för hund med pulsmätare. Tyvärr hann vi dock inte med den sista stationen då tiden tog slut...
 
Efter en sista måltid på klubben så var det dags för grand finale! Nämligen ett race! Jag och Penny anmälde oss till Bike-klassen. Jag hade ju släpat dit cykeln, så nu var det bara att cykla;-) Det var två andra tjejer som också skulle cykla. Först ut startade tjejen med en weimaran, en minut efter tjejen med en Schäfer och slutligen jag och Penny efter ytterligare en minut. Penny var supertaggad efter att ha tittat på de andra hundarna som sprungit iväg innan henne och nu skulle hon i kapp! Det tog inte många sekunder innan vi hade hunnit fram till Schäfern framför oss. Jag hojtade "vi kör om" och sen gjorde vi det helt enkelt! Så jäkla coolt haha. Vi höll oss framför schäfern hela vägen i mål och jag var såååå stolt över min lilla kämpe! Det är minsann inte alltid storleken som räknas! Hon har en jäkla vilja till att dra och det är ju det absolut viktigaste i en draghund. 
Jag och buspenny innan start. Den ena lite nervös och den andra...busig!
 
 
Helgen avslutades sedan med utvärdering, fika och städning av rummen. Måste bara säga STORT TACK för detta läger. Man fick verkligen något för pengarna, ut över förväntan! Jag kommer där i från med massvis information, inspiration och motivation!
 
 

Panik-utställningsträning.På lördag åker vi på vår första officiella utställning som svenska spaniel och retreiverklubben anordnar i Åstorp. Detta ska bli så himla kul och spännande! Jag måste dock erkänna att vi har varit urusla på att träna inför detta. Idag tränade vi för första gången sen sista utställningen vi var på. Jag försöker träna på att kunna hålla i både huvud och svans och det är ju inte det lättaste med denna dam. Hon gillar inte när man håller under huvudet, det tycker hon är jättekonstigt. Lägger jag en godis på golvet framför går hon dock med på det. Får väl göra så till helgen;)
 
Annars då? Jo dagarna rullar på. I veckan har jag haft fullt schema med Penny-träning, mänsklig träning och jobb.I morgon är jag ledig och då tänker jag ta tag i grejer! Kätting ska inhandlas så vi kan börja träna drag med kätting och så ska jag försöka lägga upp lite träningsplanering. Förhoppningsvis hinner jag själv träna, åka med Penny till klubben och träna agility samt bada henne och trimma pälsen. Så klart ska vi ha fredagsmys också. FULLT UPP!
 
Har förresten snört ihop ett litet inlägg om draglägret, nu inväntar jag bara bilderna. Håll ut!

Hemma efter en helg i Strängnäs!

Vilken fantastiskt bra helg jag och Penny har haft! Nybörjarutbildningen i barmark och vinterdrag var så otroligt lärorik och rolig! Värt varenda krona och de elva timmarna vi spenderade i bilen för att färdas mellan Karlskrona och Strängnäs.
 
Jag tänkte egentligen inte skriva så mycket mer om lägret just nu. Jag tänkte att jag kunde göra ett lite mer nogrannt skrivet inlägg om hela helgen då jag har tid och då de skickat mig lite bilder där i från. 
 
Men som sagt, är så himla nöjd att vi tog oss i väg!
 
 
 
Jag och Penny innan racet på lördagen. Nästan så man skåda min nervositet.
 
På läger får man sova i sängen:-)
 

RSS 2.0