Packar.

 
 
Jag och Penny packar för fullt ikväll! Som ni ser är Penny väldigt hjälpsam, så pigg och alert!
 
Idag har jag flängt runt och fixat det sista inför helgen. Ovan ser ni Pennys nya resemat och vattenskålar. De tar superlite plats och kommer bli perfekt för fjällvandringar och andra resor vi kommer göra i framtiden.
 
Stadium hade vip-kväll i kväll med 20 % på rubbet och då fick lite användbara kläder följa med mig hem.
 
 
Så imorgon åker vi! Jag jobbar till 16-17 (beroende på hur mycket vi har att göra) och sedan åker jag hem för att käka middag innan vi hoppar in i bilen och siktar mot strängnäs. Kommer bli en dryg resa, men förhoppningsvis en värd sådan!

BILDER från dagens drag.

haha startträning nästa? Idag hade jag en galen spaniel som inte kunde sitta still vid starten!
 
Men i väg kom vi oss tillslut och med bra fart!
 
 
Video kommer senare. Dessa bilder är nämligen printscreenade från gopro-videon. Dragfästet får föresten 5 av 5 toasts!!
 

Dragfäste från kickbike.se


I torsdagskväll klickade jag hem ett dragfäste till cykeln på kickbike.se. Redan idag anlände det! Otroligt snabb leverans! Självklart var jag tvungen att smita ner i cykelförådet och skruva fast det. Synd att stormen Simone hindrar oss från att provköra ikväll bara. Men kanske imorgon om vädret tillåter;) 


 
Inga mer trassel i däcket! Hallelujah!
 

Agilityavslutning.

 
 

 
 
I söndags hade vi kursavslut i agility. Vi fick ääääntligen hoppa en hel bana! Alla hinder förutom slalom och vippen var med. Banan var s formad och hade en tunnel i varje krök. Suuuuperkul! Det gick alldeles strålande för mig och Pennan, lite slarv på kontaktfälten dock, vilket mest var mitt fel då jag blev så stressad och virrig. 
 
Tusen tack till en fantastiskt rolig kurs! Längtar redan till fortsättningskursen och tävlingsbanorna;)

En helg att se fram emot!

 
 
 

Dagens agilitybana.

 
 
Idag gjorde vi come-back på agilitybanan! Vi körde samma bana som på kursen i onsdags och det gick ju toppenbra! Efter detta tränade vi även på att runda hinder och ta dem bak i från. I slutet var Pennan så trött att hon spang under hopphindrerna istället för att hoppa, så det fick bli ett kort pass idag. Det tog tydligen på krafterna att busa med alla hundarna i hundrastgården tidigare under dagen!
 
Ps visst är det kul att filma sig själv och sina träninger ibland? Jag hade t.ex. ingen aning om att jag gör ett sånt där litet segerhopp+rop när vi klarat en bana haha

Idag har vi besökt den nya hundrastgården.

 
 
 
 
Idag är jag ledig och får där med spendera hela denna fredag med Penny! Kring lunch bestämnde jag mig för att besöka den nya hundrastgården i wämöparken med Penny. Några från min agilitykurs hade tipsat mig om denna rastgård och jag blev därför lite nyfiken. När vi kom dit var det säkert minst 10 hundar i rastgården och jag bev därför lite osäker om jag skulle våga släppa in Penny. Men då kom det fram en gubbe som övertygade mig om att det inte alls skulle vara någon fara och att jag åtminstone kunde prova. Och vad glad jag är att jag gjorde det! För det gick ju jättebra och Penny fick busa med de andra hundarna under en hel timme. Man såg verkligen hur lyckliga alla hundar var! Ingen suris bland dem så det var jätteskönt. Självklart höll jag ändå ett vakande öga över Penny hela tiden. Det hoppas jag alla hundägare gör i dessa fall så man snabbt kan rycka in om det skulle behövas. Är lite småskeptisk till att låta Penny busa med helt främmande hundar, men detta gick ju faktiskt superbra och jag tror det är rätt viktigt för hundar att bara få vara hund ibland.
 
Inne i rastgården finns det en agilitybana. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Självklar är det ju roligt att man har chansen att utöva agility här, men att ha det på samma ställe där hundarna springer lösa hejvilt och busar är väl inte så himla klokt. Jag kan tycka att man antingen skulle ha haft en enskild plats för hindrerna eller att de kunde ha skippat balanshinderna. Att ha ett A-hinder och en balansbom mitt inne i en hundsrastgård är ju riktigt farligt kan jag tycka! Hundarna jagar varandra uppför dessa hinder och hoppar och trillar ner från höga höjder. Näe det är inte alls bra. 
 
 
Så förutom de utplacerade balanshinderna mitt i hundgården så får den två tummar upp från mig och Penny!

Ett litet agilityklipp.

 
 
Ett litet klipp från gårdagens agilityträning. Vi tränade som vanligt slalomet (vilket går så jäkla bra nu!!! titta bara!) och så tränade vi på framförbyten och bakombyten. Allt gick bara så bra! Supernöjd över min supervovve!
 
 
Ikväll var det dags igen. Agilitykurs stod på schemat. Inte lika glad efter detta träningspass.... Penny stack flera gånger och höll inte alls fokus på det hon skulle göra, vilket då resulterade med att hon rök ihop med en annan hund x antal gånger. Det är inte det att Penny är arg eller sur mot andra hundar, utan hon springer fram till dem som en kanonkula och vill busa. Eftersom hon kommer med sån fart så blir dem skrämda (endast småhundar i vår grupp typ) och agresiva mot henne och det ena leder till det andra och så har man två bråkande hundar. Hatar det verkligen!! Jag gör allt för att hålla henne fokuserad, men det går bara inte och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Ser hon en hund som springer framför henne så rusar hon dit direkt. Jag hinner inte ens reagera. 
 
Så ja, jag höll typ på att få hjärnblödning ikväll av denna duracell-hund. Hon har sån jäkla energi och är bara all over the place!! Men samtidigt är hon så jäkla duktig. När hon inte blir distraherad av andra hundar så gör hon sitt jobb klockrent ute på agilitybana. Så frustrerande! Jag känner verkligen att detta problem håller oss tillbaka och jag vet inte riktigt hur vi ska kunna bli av med det. Ska man exempelvis tävla, vilket jag verkligen vill så kan man ju inte ha en hund som springer runt som en dåre mot alla åskådande hundar. 
 
 
Någon som har något bra tips mot våra problem??????

Höst i Karlskrona.
Långö.Två bilder från morgonens promenad runt långö. Så vackert!


Idag har det inte hänt mycket, Penny har fått spenderat dagen med husse då jag har jobbat. Ikväll bokade vi flygbiljetter hem till jul. Penny kommer så klart att följa med, så nu måste vi handla en flygbur. Gränsen för att ta in hundar i kabinen går vid 8kg så Penny får åka i lastutrymmet. Hoppas verkligen att det kommer gå bra! Någon som har erfarenhet av att flyga med hund? 
Inofficiell utställning, Nybro BK.

Dagens fina kritik!
 
 
 
 
Årets skörd! Efter Penny varit i min ägo i snart ett år så har vi kammat hem dessa fina rosetter, och mer ska det bli. Vår första officiella utställningen är den 9/11 och kommer bli såå spännande!
 
 

HP och BIR ännu en gång!


Idag har vi varit på inoffen i Nybro, och bra gick det! Det var en till welsh i Pennys grupp och det var vi som lyckades kamma hem bäst i ras rosetten! Supernöjd! Hon fick jättefin kritik men domaren tyckte att hon kändes lite "ung" i kroppen och därav ingen plats på prispallen... 

Mer bilder och omdömet får ni se då vi kommit hem. Vi har nämligen halva biten kvar till Karlskrona. 

hundtäckenbrodyr. 
Här har ni dem! Idag kom täckena med dhl och jag är så himla nöjd! Jag köpte täckena på hundbiten i Karlskrona när det var 30 % på alla hundtäcken och skickade dem senare till ett ställe som broderar lite olika produkter, bland annat kundernas egna grejer. Stället heter lillhästen i stav och det hela kostade 320 kronor. Brodyr på hundtäcken kostar 100 kronor per täcke och sen tillkommer ju frakt dit och tillbaka. Man får välja typsnitt, färg och sen skicka en liten skiss på hur man vill ha det. Man kan även få motiv borderade, men då kostar det extra och tar lite längre tid. Superbra service och jättesnabba var dem! Det tog totalt 5 arbetsdagar från det att jag skickade dem till de var tillbaka. Och resultatet blev precis som jag önskat. Rekommenderar dem verkligen, om man känner för att skämma bort sin jycke;-) Eller varför inte brodera på sina egna tränings/tävlingskläder?
 
länk till lillhästen i stav här

Dragrunda x 2.

 
 
 
Vet inte om jag behöver skriva något om dessa två rundor, låter bilderna säga sitt! Första varvet fick bli på cykel och andra varvet till fots. Bra jobbat av Penny, och av mig för den delen som inte sprungit på några veckor pga förkylning. Säger bara träningsvärk imorgon(!!) efter löpningen som skedde i full galopp största delen av vägen! 2,1 km är inte långt, men i full fart, det fick igång mitt flås minst sagt.
 
Detta gjorde vi i morse innan jobbet. Perfekt med en trött vovve då jag åkte vidare för ett arbetspass, då kan man lämna vovven ensam med gott samvete i ett par timmar. I natt kommer husse hem efter 5 dagar borta på bortamatcher. Vet en liten vovve som kommer bli överlycklig!

Nytrimmad och taggad till tusen.

 • I veckan har jag det verkligen fullt upp! Jobb, hundkurs, utställning och en massa andra hundrelaterade aktiviteter. Jag följer vårt träningschema till punkt och pricka och det går jättebra. Älskar att ha struktur över det hela. 

 • På bilden ser ni en nytrimmad Penny på vår morgonprommis. Pälsen är då alltså redo för helgens utställning åtminstone, resten som att stå fint... Ja det kan diskuteras! På söndag smäller det, då är det säsongens första inoff. Spännande! 3 till welshar är anmälda, så denna gång får vi åtminstone lite konkurrens! 7 månader sen senaste utställningen. Japp det är verkligen på tiden!


  I morgon, 9.00 är det två kortare dragrundor som gäller. Tänker ta en till fots och en på mtb. Längesen vi canicrossa så det är väl också på tiden;) 

  Dagens planer.

   
  Idag står spår och drag på schemat. Jag planerar att lasta hund och cykel i/på bilen och åka iväg till rödeby för att först lägga spår och sedan åka vidare mot rosenholm för att köra ett barmarksdrag, medan spåret får ligga. Idag har jag planerat  att lägga ett appellspår, möjligtvis lite kortare än det "riktiga" på 300 m. Beror lite på vad vi hittar för plats. Spännande att se hur det kommer gå! Draget kommer bli på 3 km.
   
   
   

  Dagens


  Första övningen: framför och bakombyten!

  En väldigt snygg skiss på övningen, innehållandes Pennys smutsiga tassavtryck...  Andra övningen: framåtsändande med slalom och två hopphinder. 8-pinnarsslalom med en båge vid start och slut.  Tredje övningen: Box med 3 hopphinder och ett långhopp. Idag övade vi på att kunna runda hinder och ta dem bak i från. Kommandoord "runt". Samt att kunna ta hinder snett.  Började dagens träning med ett kort lydnadspass. Tycker det upplägget funkar perfekt! Först full koncentration och lugn vid lydnaden och sedan släppa loss inne på agilitybanan. Skulle inte funka åt andra hållet tror jag...

  Nöjd rakt igenom! Största plusset går till bristen av smitningsförsök på agilitybanan. Trots att vi hade en sjukt störande, skällande schäfer 20 m från planen så höll sig Penny i skinnet! Ingen spaniel på vift=ingen skamsen matte som måste hämta smitare=en nöjd matte!


  Anmälda till barmark och vinterdragsläger.

  Efter att ha mailat arrangörerna och fått klartecken att Penny och jag var varmt välkomna till nybörjarutbildningen i barmark- och vinterdrag, så var det bara att anmäla oss på direkten! Alla hundar är välkomna dit, stora som små. Så klart klara ju inte alla raser och storlekar av alla typer av drag. Men exempelvis linlöpning kan alla testa på! 
   
  Detta ska bli så himla kul och jag ser verkligen fram emot det. En hel helg där man får träffa andra hundägare och hundar och får chansen att lära som mer om draghundsporten och prova på lite nytt. Jag kommer även få chansen till att ta grönt kort vilket är superbra! Lägret kommer avslutas med ett race och det tror jag kommer bli riktigt spännande och kul framför allt!
   
   
   
   

  Pennys träningsjournal.

   Nu är det ordning och reda på träningsfronten! Jag har nämligen skaffat ett block som jag satte egna flikar på (blommig och rosa!), som kommer att hålla ordning på våra träningstillfällen. Tanken är att planera varje vecka i förväg. Agilitybanor, spår, lydnadsövningar och dragrundor, allt ska in i boken innan de utförs. Det här gör jag för att inte komma till exempelvis agilitybanan utan någon som helst plan. Jag tror även detta kommer hjälpa oss att utvecklas och göra framsteg i träningen. Ska testa och se hur det känns! Start i morgon!

  Jag ♥ Penny

   

  Penny är helt klart mattes hund. Hon följer mig vart jag än går, lämnar aldrig min sida. Stiger jag upp mitt i natten för att gå till toaletten, då följer hon med. Går däremot Pär på toaletten, då stannar hon med mig. Samma sak på morgonen! Tar jag sovmorgon så gör hon också det. En ganska fantastisk känsla att vara så älskad som av sin hund. Även om det ibland blir liiiite jobbigt då hon ska vara med överallt. Står man i duschen får man lixom leva med att ha en liten hund som sticker in huvudet under draperiet.

  Nu finns vi på instagram.

  Följ oss, welshenpenny heter vi. 
  P.s dags att ladda mobilen?  Höstvovve.

   

  Lydnadsträning.

  Som jag sa i tidigare inlägg, så var jag och Penny på klubben och tränade lydnad idag. 
   
   
  Jag har funderat ett tag nu på hur jag vill göra för att få lydnaden att bli roligare och hur vi ska kunna utvecklas och nå våra mål. Vi har slarvat alldeles för mycket med lydnaden då vi fokuserat på agility/drag/spår m.m den senaste tiden och jag känner därför att vi måste börja om på ruta ett. Penny kan mycket, men hon håller inte fokus och hon tycker inte att lydnadbiten är jättekul. Och det är det jag vill. Att hon ska tycka att det är bland det roligaste som finns! För att kunna träna och tävla innom andra hundsporter behövs också en bra grundlydnad och jag tror att det är väldigt viktigt för att vi ska kunna sammarbeta på bästa sätt. 
   
   
  Så tillbaka på ruta ett då.
  Idag har vi tränat endast korta stunder med många lekpauser och hållt övningarna intressanta och roliga. För att inte tala om massor av beröm och godis. Och vad fick jag tillbaka av detta då? Jo en hund som ständigt viftade på svansen och tyckte att detta var något jätteroligt! Det vi övade på idag var att hitta grundpositionen vid fritt följ/linförighet. När detta fungerade bra och jag fick bra kontakt med Penny så förflyttade vi oss fram, men bara några få steg. Fullt fokus på mig, slimmad mot benet och inget sniffande i gräset här inte. Vi hann även med några inkallningar och tränade även då på att hon skulle inta grundpositionen korrekt. Jag har youtubat och läst på endel och fått lära mig att belöna ut från kroppen, så hunden inte vänder in mot mig. Och vet ni vad? Det fungerade så jäkla bra. Vilken skillnad. Så hejja hejja på oss! Om vi bara fortsätter nöta med de viktigaste delarna så faller nog resten av bitarna så småningom på plats. Viktigast är ju ändå en bra grundposition och bra kontakt vid linförighet/fritt följ och att hunden ska tycka att det är KUL. 
   
  Jag ska försöka slänga ihop ett träningsschema för våra aktiviteter nu och lydnaden kommer åtminstone få ta plats två dagar/vecka! Återkommer då jag fifflat ihop något vettigt.
   
   
  bilderna är förresten tagna idag med nyobjektivet. Jag älskar det!
   
   
   
   
   
   

  Barmarksdrag videoklipp.

   
   
   
   
  Som lovat kommer här en filmsnutt från dagens drag. Riktigt bra fart i början som ni ser , hon tar dessutom tajta kurvo och följer mina väganvisningar trots att det finns fler vägval. I en riktigt tung uppförsbacke får vi syn på joggaren, jag försöker korta ner linan (ej så enkelt med en hand och en taggad spaniel) och hoppas på att hon kanske kan flytta på sig. Det gör hon inte, hon lyssnar på musik.... Nåväl, vi kom ju tillslut förbi, även om det tog ett jäkla tag. Därefter möter vi på tre orienterare vilket går bättre, tydligen var det skolorientering idag igen! Sist men inte minst får ni följa oss ned för en av de värre nedförsbackarna som leden bjuder på. Jag kommenderar "sakta" och hon går snällt vid cykeln medan jag bara glider ner för backen med låsta hjul. Vi överlevde även idag och Penny gjorde ett toppenjobb!
   
  Innan denna tur gjorde vi något helt oväntat. Vi åkte till klubben och tränade LYDNAD och rörde inte ens agilitybanan. Gick så jäkla bra och jag blev peppad till tusen. Men mer om det senare.

  RSS 2.0