Slalom.

 
 
Ett byggnadsprojekt som äntligen bilvit klart! Inte världens snyggaste slalombana kanske, men efter ett tag får vi förhoppningsvis plocka bort hjälpskenorna, så ser det lite bättre ut;) Vi har bara hunnit testa den en gång och det gick väl både bra och dåligt. Tror att detta kommer bli ett vinnande koncept om vi bara fortsätter träna! Det krävs nog några gånger innan hon förstår och inte kryper under skenorna, vilket kan hända lite då och då just nu. Ska försöka filma lite träning senare, då vi kört ett par gånger och det går lite bättre för oss! Måste nog sänka skenorna en bit också så kommer det nog bli lättare.
 

Nomesele + draglina.

Ursäkta kass mobilkvalla men här har vi den! Den efterlängtade dragutrustningen! Nomesele och draglina med expander från björkis. 270 respektive 90 kronor, som fått! Jag hade tänkte starta med denna sele och se lite senare om det får bli någon i högre prisklass, än så länge sitter den här riktigt bra! Jag fick jättebra hjälp med dem på affären och det kändes som att de verkligen hade koll på vad de gjorde. Jag har även hört mig omkring och har fått godkänt på hur selen sitter på Penny! Det är ju lite svårt för mig att veta då detta är första dragselen som inhandlas. 
 
Bältet är av märket kennel och köptes tidigare i år!
 
Snart blir Penny 11 månader och har därför börjat provat korta bitar med selen och linan, väldigt korta bitar! Jag vill att hon ska vänja sig vid "utrustningen" och känna sig bekväm med den, samt så tränar vi på "framför" "höger" "vänster" "sakta" "stanna" då hon är selad. Inget drag än så länge då jag vill ha en färdigväxt hund innan vi börjar med det. Jag har en stark tro att drag kommer passa Penny som handen i handsken, det finns ju lite krut i den damen minnsann! Längar!
 
Någon som har någon åsikt om när man kan börja med dragträningen på riktigt förresten? Har läst allt från 6 mån till 2 år. Är ju en jäkla skillnad! De flesta rekomenderar att börja efter hunden blivit ett år. Vad tycker ni?
 
 
 
Ett svalkande dopp i bäcken efter vår löptur.

Det bästa som finns.

På toppen av vitberget.

Snart flyttar vi ju och det jag kommer sakna mest i denna stad (förutom vänner och familj såklart) är nog denna plats. Här spenderar jag och Penny flera timmar i veckan. Det finns sååå himla många bra gång/löp/cykelstigar! Hoppas vi hittar en liknande plats i Karlskrona, men jag tvivlar på det. Norrland♥


Stugliv.


Kvällspromenad på vitberget i regn.


Gårdagens spår.


Cykelsäsongen drar igång.

Idag har jag, pappa och bror spenderat några timmar i garaget för att rusta upp våra mtb. Ny sadel, bromswire-höljen, bromskuddar, handtag och lite annat småfix. Som ny! 

 

Saknas bara lite dragutrustning, sen får Penny också följa med på cykelrundorna. Går ju bra nu också men då får hon vara lös. Blir kul att se om det senare finns någon dragvilja i den lilla damen!

 sele, dragfäste och lina.

 

 


Ett paket.

Ett rundsytt läderhalsband (på tiden att jag beställde ett nytt, är sååå less på det blå hurtta+att jag vill ha ett fast halsband på henne), en spårflagga för att markera starterna, en ring med hängare för spårsnitslarna (som snart borde anlända!), 6 mindre apporter och en slutapport.! Allt från jami. Billigt, bra grejer och framförallt supersnabb leverans, nöjd!


Två spår.

Ikväll har Penny fått spåra i skogen. Det blev två spår på 100 m, tusen myggbett och brännskade händer för min del (handskar nästa gång!!!). SJUKT KUL dock! Alla som inte provat spåra med sin jycke måste göra de!
 
 
Spår nr1. 100 m, svag vinkel till höger efter 50m och en apport i slutet. Gick superbra! Jättebra vinkel och tydlig markering vid apporten.
 
 
 
Spår nr2. Också 100 m. Ett rakt spår (så rakt som de kan bli iaf) med två apporter. Första apporten efter 60m och en till på slutet. Även detta spår gick bra, i alla fall för att vara första spåret med två apporter. Jag använde mig av en "ny" apport som förstaapport och tror därför att Penny förstod att hon inte letat klart eftersom den hon vanligtvis ska hitta ännu inte var återfunnen. Tydligt markering på första apporten, vid andra apporten låg hon ca en meter utanför spåret men missade den ändå inte. Hon började sniffa som en tok brevid  området apporten låg på och hittade den som tur var tillslut! Så 2 av 2 apporter trots liiiite förvirrning i slutet. 
 
Till nästa gång: 
Då ska jag låta spåret ligga ett tag så det lägger sig lite och hon får jobba mer med nosen i baken. Ska fortsätta med 1 till 2 apporter, raka spår och enkla vinklar. Ungefär som nu då! Möjligtvis träna in någon slags markeringteknik. Sittande, liggande, plocka upp apporten? Får ta mig en funderare vad som känns mest tryggt. Just nu plockar hon upp den men släpper den lika fort, men blir så otroligt glad över vad hon hittat så det är svårt för mig att missa apporten;)
 
Har förresten klickat hem lite spårprylar och hoppas att de snart anländer för att göra spårningen lite enklare. Visar då det trillat ner i brevlådan!
 
 
 

Tips på bästa appen.

EveryTrail heter denna fantastiska app som jag tänkte tipsa om. Den är perfekt när man lägger spår! Via mobilens gps markerar den vilken rutt man tar, det fiffiga med denna är att man även kan ta bilder efter vägen och då markeras stället man knäpper kortet på, med en punkt på kartan. Dessa punkter kan då exempelvis användas för att markera apporter och vinklar. Att man tar kort på dessa punkter kan också vara bra så man minns hur det såg ut där en vinkel sattes in i spåret. Ska testas senare ikväll hade jag tänkt!


Ny hundbädd.

Från ö&b lite sjukt haha. 199:- och  Penny älskar den!
 
 
 
 

RSS 2.0