Sportlov.

 
Idag har jag fått sportlov!! Känns som evigheter sedan man hade det. I gymnasiet var det väl. Sååå skönt det ska bli, även om stora delar av det kommer innehålla plugg. Hoppas på bra väder så jag och Penny kan spendera mycket tid utomhus. Just nu småregnar det och är en massa slask, vilket resulterar i en mycket smutsig Penny. Efter kvällspromenaden fick lillen ta sig en snabbdusch under magen och tassar. Tur att jag har en hund som avgudar vatten då! Vatten är kul, kul, jätte kuuuul om ni frågar Penny! Lika roligt att stå i duschen som att plaska i vattenskålen...

Klickerträning.

 
Idag hittade jag en klicker i Pennys byrålåda som jag totalt glömt bort. Har länge tänkt prova på hela klicker-grejen! Tycker det verkar som ett riktigt bra sätt att få hunden att veta när den gör rätt, vid exakt rätt tidpunkt. Vad säger ni? Bu eller bä med klickerträning? Fördelar?
 

Klickade förresten in på en sida som handlar om klickerträning och hade en massa bra valpträningstips. Så nu blev jag riktigt taggad på att komma igång. Det vi kommer träna på mest just nu är bl.a. att penny ska hitta en bra utgångställning vid min vänstra sida, vändningar på stället (bakdelskontroll mot min vänstra sida), fritt följ och backning. 
 
Här hittar ni artikeln om valpträningen. Finns även endel youtube-klipp som jag tycker är himla bra. Det är så mycket enklare att förstå då man både får läsa och se hur det ser ut på ett filmklipp.
 
Någon som har testat klossmetoden för att få till vändningarna förresten? Det går ut på att hunden står med framtassarna på en kloss och rör endast på bakdelen för att flytta sig runt klossen. På så sätt kan man träna hunden att följa sin vänstra sida i vändningarna exempelvis. Tycker det verkar hur bra som helst! Måste bara skaffa mig någon slags kloss.
 
Förövrigt skulle jag vara väldigt tacksam om någon hade något annat bra tips på vad jag bör träna med min (snart) 6 månaders valp? Vad är viktigt? Någon som har något bra tips? Vad som helst!
 

Längtar så otroligt mycket till våren då vi kan vara ute och träna, och köra igång med spårningen! Ska bli så roligt.

Lundhags Traverse WS Pant.

 
Okej nu kommer det verkligen verka som att jag är någon slags shopaholic! Men då tror ni fel, jag brukar vanligtvis inte sätta sprätt på så här mycket pengar på prylar och kläder. Detta var dock ett "must have"!   Besökte cykel & fiskecenter igår för att spana in lunhagsbyxorna jag länge suktat efter, till min glädje så hade de precis prissänkt dessa från 1695kr till 995kr. La undan dem för att sedan komma tillbaka idag och köpa hem dem. Hur sköna som helst, riktigt snygga och kommer bli perfekta för alla möjliga aktiviteter med vovven. Är hel

Beställt.


 
 
Ikväll bestämde jag mig för att unna mig lite nätshopping. Klickade hem denna fina lädersele med reflexer av märket hurtta. Kommer bli himla fint med ljusbrunt på Penny! En snyggsele som ska användas vid lite mer speciella tillfällen. Ord. pris: 345:- och jag klickade hem den för 180:- HÄRIFRÅN
 
 
 
Det fick även bli detta regntäcke från hurtta, som jag spanat in en längre tid. Hade egentligen tänkt vänta till Penny blir fullväxt men jag känner att hon behöver detta väldigt snart nu när det börjar bli regn och slask ute. Sen börjar hon ju vara stor tjej nu och det är inte alls långt kvar till hon blir fullstor. Det får helt enkelt vara lite stort ett tag i början. Beställde hem det i storlek 50, då jag läst storleksguiden och sett att welshar ska ha mellan 45-50-55 i storlek. Får chansa på att det blir bra! Täcken kommer HÄRIFRÅN för 465 kronor. Tyckte även detta var till ett mycket bättre pris än vad jag hittat i stans butiker.
 
 
 

 
 

Dagens mobilbilder.


Ett besök på granngården.

Eftersom Pennys mat börjar ta slut åkte jag till granngården idag efter skolan. Där hade de ett erbjudande på Royal Canins mat där man fick med hundtillbehör för värde av 75kr vid köp av en fodersäck. Blev en visselpipa, grisfrisbee(redan Pennys favvo) och en benknota.

Just nu ligger lillan utslagen på golvet. Hon fick nämligen följa med Pär till Nils idag och fick busa med kompisen Molle. Efter detta blev det även en prommis i skogen och massa lek med fribban! Så nu är man ägare av en väldigt trött vovve! Skööönt.


Vitberget.

 Idag har vädret varit helt fantastiskt bra! Fem plusgrader och massa sol! Självklart tog vi tillfället i akt och spenderade några timmar utomhus. Idag fick det bli en promenad till toppen av vitberget där vi satte oss intill skidbacken och fikade mackor och drack varm choklad. Penny fick springa lös och busade i snön, helt otroligt vilken energi den lilla hunden har alltså! Då och då åkte det förbi skidåkare som åkte utanför pisten, så lite koll fick vi ha även om Penny inte verkade lägga märke till dem. Nu ligger lillan utslagen på vardagsrumsmattan och lär nog inte röra sig ur fläcken på länge. 
 
Slänger in några mobilbilder från dagen. Självklart hade kameran som jag släpat med mig slut batteri....
 

Fyndat på biltema.

 
Idag var jag förbi biltema för första gången. Har sett i något reklamblad att de ska ha lite hungrejer så var tvungen att svänga förbi och se vad de hade. Kom därifrån med ett retrieverkoppel och en resevattenskål, för ynka 40 kronor (20 kronor per grej!!). Här ovan ser ni min lite trötta modell som poserar i nykopplet och provdricker ut vattenskålen som verkar vara mer än godkänd. Nu blir det långpromenad i plusgrader innan matte ska försöka färga utväxten på sig själv..... Ikväll får lillen åka till svärföräldrarna då jag ska på festligheter och Pär ska på grabbkväll. Trevlig helg på er!

Ni är väl med och tävlar?

 
På petfynd.se's facebook sida kan man vara med och tävla om en årsförbrukning av hurtta produkter! Allt man behöver göra är att gilla, dela och skriva in vad sin hund heter. Håller tummarna!

Tack mamma!

 
Ikväll kommer jag befinna mig i soffan med dessa tidningar och trycka i mig ahlgrens (nya) bilar. Får ta och tacka mamma som precis var förbi med dem. Perfekt sysselsättning då man stannat hemma flera dagar och varit krasslig. Tycker alltid att det är roligt med nya hundtidningar, men varför ska de vara så himla dyra?? 65 kronor för härliga hund. Inte så härligt längre va? 
 
 

Solsken i Skellefteå.

 
Börjar äntligen känna mig lite smått levande igen efter magsjukan/förkylningen, mitt öga har även blivit normalt efter ögoninflamationen. Skönt! Idag har vi toppenväder! 6 minusgrader, sol och helt vindstilla. Ovan ser ni lite bilder från dagens promenad. Förstår verkligen inte hur stor Penny har blivit föränn jag ser henne på bild, hon har verkligen växt! Och vilken lång päls hon börjar få, så himla fint.
 
Nu har vilddjuret somnat på köksgolvet och själv ska jag ta tag i skolarbeten. Ligger efter nu när jag har varit sjuk så mycket och måste verkligen ta igen. Till er läsare; Ha en trevlig onsdag!

Ett litet tecken på att vi lever.

 
Hallå kära läsare! Tänkte bara ge er ett litet livstecken från oss. Den senaste veckan har ingen förutom Penny mått tipp topp i hemmet. Pär har legat på lassa med hjärnskakning och sönderslaget ansikte (ännnu en hockeyskada...), när han fick åka hem fick han magsjuka och jag en redig förkylning. Självklart skulle även jag få besök av magsjukan och har legat i två dagar nu. Som grädde på moset vaknade jag upp med en ögoninflamation i morse. Ja som ni hör har vi inte turen med oss denna vecka. 
 
Idag har inte Penny velat gå ut en endaste gång. Vi har fått slita ut henne. Orsak: någon har spillt ut vad jag gissar är någon form av aceton i trappuppgången. Detta uppskattades EJ av hundnosen. Och det förstår väl jag, om det stinker för oss människor så måste det ju verkligen vara fruktansvärt för vovvarna. Hoppas bara stanken har försvunnit till i morgon. Och hoppas verkligen att jag är på bättringsvägen med mina sjukdommar. Både jag och Penny längtar efter en långpromenad i skogen!

Till sommaren vill jag ha detta.




 
Flytväst, regntäcke, retrieverkoppel & y-sele. Allt från hurtta.

När man är hundägare kan man...

...få frågan "Visst ångrar du dig att du skaffat en hund?" från gannen, första dagen man fått hem sin ögonsten.
 
...bli tillsagt att hunden kissar för nära porten. När man svara att det endast är en liten valp som har lite brottom ut och inte hinner så långt, får man som svar "då får du bära iväg hunden då" med snäsig röst. Tydligen följer kisset med skosulorna hela vägen upp till deras lägenhet och luktar. haha...
 
... bli tillsagd att "binda fast vilddjuret" trots att man är precis utanför sin lägenhetsdörr och på väg in.
 
... få frågan "har du inte lärt hunden att gå i trappor eller?" då man har en annan hund hack i häl i trapphuset.
 
... ännu en gång få frågan "men visst ångrar du väl dig nu att du skaffat hund?" av samma granne. Vad är det du inte förstår? Jag ångrar mig inte och kan du sluta fråga?????
 
....få höra att "matte kanske borde ta en långpromenad med hunden så den blir uttröttad och lugn någongång" av en granne som vi möter på vägen in till lägenheten efter snabbsväng ute.
 
Och så vidare. Det enda jag kan göra är att rätta mig efter alla andra. Så är det bara när man bor i lägenhet och har hund. Blir dock så otroligt irriterad på vissa kommentarer som de absolut inte vet ett skvatt om. Ni ser väl för det första att det är en liten valp??? Jisses.
 
Självklart är det ändå mest positivt man får höra av omgivningen. De flesta tycker att Penny är så himla fin och vill gärna stanna och hälsa på henne. Penny har även hunnit springa in i en av våra grannars lägenhet då dörren stod på glänt då vi gick förbi. Där var det inga sura miner, utan grannen bara skrattade och tyckte att det var lite lustigt. 
 
Vart man än kommer bo eller befinna sig kommer det alltid finnas de som inte gillar hundar. De kommer alltid finnas vänner, bekanta, grannar och okända som kommer tycka att min hund är jobbig och i vägen. Men nu är det så att vi kommer i ett två-i-ett paket och därför ska jag uppfostra den lille till en snäll vovve som är så lite jobbig och i vägen som hon bara kan vara. 
 
 Oj vad utdraget och långt detta inlägg blev. Men nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall. Nu ska vi hoppa i sängs. Godnatt readers.
 

Någon som är less på kameran?


Penny 5 månader.

 
Idag är det den 6:e, vilket betyder att Penny blir 5 hela månader idag!!
 

Jag minns när jag hämtade hem Penny för tre månader sedan. Då kissade hon stup i kvarten(innomhus) och bet hål i händer,fötter och allt annat mjukt hon kunde sätta tänderna i. Hon kunde varken sitt/ligg eller något annat värdefullt kommando. Hon kunde inte vara hemma ensam längre en någon minut, hon åt fyra måltider och hon ville inte gå en meter i koppel åt de håll som jag ville gå åt. Ja, listan kan göras meterlång. 
 
Nu har Penny växt till sig i både storlek, hjärna och hjärta. Hon är så himla fin och snäll! Självklart finns det stunder då hon driver mig till v a n s i n n e. Men det är betydligt fler stunder då hon bara är det bästa som finns. Tre månader har gått och hon är på god väg att formas till den hund jag alltid velat ha. Det har varit riktigt tufft stundvis, speciellt de två första veckorna som var jobbigare än vad jag någonsin kunnat ana. Bäst av allt är väl att rumsrenheten har infunnit sig tillslut. Så idag vid fem månaders ålder kastar jag kisstrasan för gott! Hurray!
 
 

Gårdagens kvällspromenad.

 
Igår följde lilla digitalkameran med på kvällspromenaden. Är nästan lite allergisk över den halvtaskiga kvallan. Det blir lätt så då man är van vid systemkamrean. Men den är lätt och smidig att ta med och så kan man filma med den, vilket är himla bra! Hur som helst blev det en lite annorlunda promenad igår, då vi hittade en liten stig i skogen upp till en jättebrant pulkbacke. Detta upskattades av lillvovven som flög som en kanonkula upp och en nedför branten. Helt otroligt vilken kraft det är i den lilla kroppen, jag och Pär flåsade och slet medan Penny inte verkade bli det minsta trött. Mycket hund i liten förpackning!

Stadsvovve.

Efter en lång arbetsdag tog jag och Penny en skön promenad via strandpromenaden, genom stan och hem igen. Konstigt att gå på bar mark tycker Penny! Hon har ju nästan inte sett annat än snö här uppe i Skellefteå. Själv börjar jag bli riktigt less på vintern och vill mer än allt annat ha sommar. Längtar efter skogspromenader på bar mark, båtutflykter och bad med vovven!


Glad vovve.


 
Idag när jag kom hem från jobbet fick Penny en ny leksak som jag köpte på vägen hem. Hon älskar sin lilla grävling, dock är den efter en halvtimme redan hårlös fläckvis. Får nog räkna med att den är trasig i slutet av kvällen... Tur att den var billig i alla fall(kommer från Jula)!

Vinterpromenaden.

 

RSS 2.0