Två tänder är tappade!

 
Igår åkte den första tanden där nere, idag är även en tand där uppe veck! Bild nr 3 visar hur de flesta bilder ser ut då man ensam försöker ta kort på en valps tänder. Inte det enklaste alltså.

Solen skiner idag.


Trött tjej efter julhelgen.

 
Favoritpositionen att sova på nu för tiden. 

I vår ska det spåras...

 
...i denna nya spårutrustning jag fick i julklapp. Självklart i en fin rosa färg till oss tjejer!

Tandfen kommer snart på besök.

Wiiio idag inspekterade jag Pennys tänder och insåg att alla minitänder längst fram var lösa. Detta måste ju alltså innebära att tänderna är på väg att bytas ut! Jag har ju hört att detta är en bra grej då valpen slutar bitas och gnaga efter de nya tänderna kommit. Så bra då! Inte för att det är världens problem, mig biter hon aldrig och hon gnager inte heller i allt i hemmet. MEN det finns ju alltid undantag, tex nya människor gillar hon att hälsa på genom att använda tänderna. Sockar, skosulor och kartonger/papper som befinner sig innom hennes räckvidd är ju också väldigt roliga att demolera. 
 
Så nu blir det att hålla utkik efter tappade tänder den närmaste tiden. Ja herregud vad tiden går snabbt. Imorgon blir Penny fyra hela månader. Och tung har hon blivit. Senast jag vägde henne stannade vågen på 9,2 kilo! 
 
Återkommer med lite bilder från julafton:-)

God Jul önskar Caroline, Pär och Penny.

 


Brorsans gamla jacka fick bli Pennys nya vintertäcke.

 
Igårkväll klockan nio började jag sy ett hundtäcke till Penny av min brors gamla vinterjacka. Mätte Pennys mått, ritade ett mönster ur fantasin och körde ba! Och titta så fin min tjej blev. Är riktigt nöjd över resultatet. Och visst var det väl passande med ett vintertäcke då man vaknade idag och termometern visade -19,4 grader? Känns så himla onödigt att lägga ut flera hundralappar på ett hundtäcke nu när hon växer så det knakar. Återvinnde till och med knapparna och kardborren från den gamla jackan så har inte spenderat en spänn. 
 
Ikväll har vi varit på uppesittarkväll hos Pärs föräldrar i Kusmark. Penny fick träffa pudeln Doris som är Pärs systers hund. Hon fick även följa med ut på byn när det skulle drickas glögg ute i kylan, självklart fick täcket åka på!
 
Nu ska de sista klapparna slås in, sen är det bara att invänta morgondagen. På återseende!

Premiär på längdskidorna.


 
 
Idag har vi spenderat ännu en dag hos Pappa i Frostkåge. Vi började med att dra ett skidspår runt gården, för att sedan ta några rundor. Penny var riktigt nöjd som fick springa vid min sida. Längtar så himla mycket till nästa vinter då jag tänkt få på henne en dragsele! 
 
Dagen har annars bestått av mycket snöbus med min lillebror Elliot. Och vilken förbättring det har blivit med Elliot och Penny, båda två har lugnat ner sig lite;-) Jag tror inte hon bet tag i hans vantar en enda gång idag, när vi var ute och lekte. Skönt att matte får slappna av lite och inte behöva hålla koll på dem två hela tiden.
 
Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen. Det har vi förtjänat. I morgon får Pär också Jullov från hockeyn och jobbet. Så himla skönt att få ha honom hemma mer än några få timmar per dag! Så från och med i morgonkväll börjar julmyset påriktigt. 

Penny 15 veckor.

 
(ps svarar på kommentarer i kommentarsfältet.)

Det går framåt.

 
1. Några mobilbilder från en promenad vi tog för några dagar sedan. Massor med snö och fem minusgrader. Så himla fint, nästan så att man trodde att man befann sig i Narnia!
 
2. Julklappshylla. Eftersom jag har en liten piraya vid namn Penny här hemma får julklapparna hålla sig på avstånd. Att dra in en gran i lägenheten tänker jag inte ens fundera över. Åkte därför till pappa och promenerade upp till skogen med Penny igår och högg mig några grankvistar. Lite julgranskänsla fick man då i alla fall:-) Och gott doftar det i lägenheten. 
 
 
Annars kan jag berätta att allt rullar på som det ska! Hon är så himla duktig min lilla valp! Vi tränar och busar för fullt och njuter av ledigheten. Sitt, ligg och stanna sitter som sten och nu har vi även börjat kombinera olika kommandon. Till exempel "sitt", "stanna" (jag backar några steg) och slutligen "hit" då hon lärt sig att snabbt sätta sig vid min vänstra sida för att få sin gobit och beröm. Vacker tass kan lilltjejen också nu, det tog ca 5 gånger innan det satt. Busenkelt!
 
Har sett nu att det börjar bli några som tittar in här. Vill ni dela med er om tips till en nybliven hundägare är det bara att lämna en kommentar. Är det något jag gör fel/något jag inte gör som jag borde eller vad som helst. Kommentera! Jag är tacksam för alla tips jag kan få.
 
Nu ska vi fortsätta med julmyset. Idag har vi bakat 50 saffransbullar som måste börja ätas upp:-) På återseende.
 
 

Fiffig lösning för hundar som käkar upp din post.

 
Halelujah för denna brevkorg alltså! Eftersom vi har brevinkast här i lägenheten har vi fått vår post sliten i stycken av lilltjejen de senaste veckorna. Tog därför en sväng till Järnia här om dagen och hittade till min glädje denna fantastiska uppfinning. Äntligen kan man få sin post i ett stycke! Mycket lättare att betala ränkingarna när ocr-nummret och summan finns kvar. Tips till er hundägare! Kostade kring 150 tror jag.

Önskelista.

 
 
1. Hurtta lifeguard, flytväst, 10-20kg. 
2. Dummy för vatten.
3. Spårlina.
3. Hurtta outdoor, fast syntethalsband, 30-40 cm.
4. Fjällräven Nikka trousers, vandringsbyxor strl 34.
5. Fjällräven Rucksack no 21. small, 15l. ryggsäck.
6. Retrieverkoppel röd(-randigt).
7. Baggen expanderkoppel.
8. Baggen softbelt standard, hundförarbälte.
9. Hundpåsehållare.
 
Klicka på länk för att komma till inköpsställe.

Ersmarksbacken.

 
 
Goddagens! Idag är det tredje advent och dagen kunde ju inte börja bättre! Vi och vårt kompisgäng bestämde oss för att tillbringa morgonen ute i det friska vädret med madrass/bobåkning. Självklart fick våra hundar hänga med och busa i ljupsnön. Idag fick Penny leka med Selma som hon träffat en gång tidigare och lilla Molle nu för första gången. Superbra gick det! Vi har alla så snälla hundar som går så fint ihop! Efter en stund kom även lilla Theo, och titta så fina våra "bebisar" är på gruppfotot:-) Just nu ligger Penny och sover så gott i sin bädd. Som hon sprungit upp och ner för backen och jagat de andra hundarna, är jag inte förvånad. Resten av dagen ska vi ta det piano och mysa framför tvn.
 
Trevlig tredje advent på er!

Penny 14 veckor.

 
Tiden går snabbt och min Penny är nu tre och en halv månad gammal. Idag har jag skrivit mitt sista prov i skolan för terminen och kan härmed förklara jullov! Efter lunch åkte jag och Penny till Pappa i Frostkåge som är hemma från Kina över julen. Lillebror fick busa med lilltjejen hela dagen och det gick ju fin fint. Klart att hon bits litegrann, men det har blivit så himla mycket bättre än vad det varit i alla fall. Hon älskar verkligen barn! Kul att leka med nån i sin egen storlek och med lika mycket energi kanske!
 
På tal om annat så har Penny fått en egen fotölj här i hemmet. Eftersom hon inte får vara i soffan fick hon ta den sönderklösta fotöljen (katterna som varit i farten). Den trivs hon väldigt bra i och känner sig nog som en liten drottning. (Bild nr 1)

Det blev en trip till djuraffären idag.

Och inte kom man hem tomhänt inte. Det blev en reflexväst, en aktiveringsboll, en blinkande lampa för halsbandet, några tuggben och ett underlägg till mat och vattenskålen. Det enda jag inte hittade som jag hade planerat att köpa var ett halsband. Just nu använder jag läderhalsbandet, men vill (som jag tidigare skrev) ha ett halsband som är enklare att ta på och av. Men det finns inget snyggt i affärerna ju! Jag vill ha ett rött helst, som inte bara är en tråkig rem. Måste kanske beställa ett från nätet ändå. 
 
Jag är i alla fall supernöjd med reflexvästen. Penny brydde sig inte ett dugg om att ha på sig den. Med den plus den blinkande lampan kan jag känna mig lite tryggare ute i vintermörkret. Även om det inte alls är mycket trafik där vi bor, känns det skönt att veta att hon syns ifall det skulle dyka upp någon bil runt omkring lägenheterna, där jag oftast har henne lös. Bra livsförsäkring för en mycket billig slant! 60 kronor fick jag lägga ut för den. Hoppas bara hon inte växer ur den allt för snabbt!
 
 
Nöjd tjej med ny reflexväst och godisboll.
 
 
 
Redo att gå ut för att se om västen funkar!
 
 
 

Valpbilder.

Tänkte slänga in några bilder från då vi var och kikade på valparna för första gången hos kennel Red Creeks i Umeå. Här var valparna ca 7 veckor gamla och så himla mycket mindre än vad jag minns dem som. Riktigt söta!
 

 
 
 

Snömonstret.

 
Inte världens lättaste grej att fota en hund som mest har huvudet under snön och när händerna håller på att förfrysa. Men här har vi några få i alla fall:-)

Penny tre månader.

 
 

 
Säger det ännu en gång. Så stor min lilltjej har blivit! Hon börjar bli riktigt tung att bära på upp och ned för trapporna till lägenheten nu alltså. Annars går allting bra, allt förutom att hon inte riktigt lärt sig att man bara ska kissa utomhus. Men det kommer väl! Kisstrasan får ligga framme ett tag till helt enkelt. Hon verkar ju inte kunna hålla sig särskilt länge (bara i skrivande stund har det hunnit hända en olycka), kanske en timme som max när hon är vaken. Mycket mindre tid än så när hon springer omkring. Ibland känns det faktiskt ganska hopplöst! Men så känner nog alla valpägare någon gång?:-) 
 
Om jag minns rätt önskade jag kyla och snö i någon av mina tidigare inlägg. Kan väl säga att jag fått mina önskningar uppfyllda! 20 minusgrader och en halvmeter snö har vi idag. Snön uppskattas av Penny men kylan skulle vi nog båda kunna skippa. 
 
På träningsfronten håller vi fortfarande på med sitt, ligg, stanna och apportering. Hon blir bättre och bättre på allt. "sitt" förstår hon bäst, då man bara behöver säga ordet. För att lägga sig krävs en liten handgest också. Att stanna hemma går även bra, vi har lämnat henne längre och längre stunder och är nu uppe i 3 timmar som längst. Hon bär lite skor, hallmattan har även blivit ivägsläpad och några kuvert som kommit i brevinkastet har blivit lite söndergnagna. Det konstiga är att hon aldrig någonsin kissat under tiden vi har lämnat henne ensam. Tror hon somnar ganska snabbt när hon blir uttråkad, vilket känns bra. 
 
Förra fredagen var vi till vetrinären och vaccinerade Penny. Tog ca två sekunder och det gick hur bra som helst. Skönt att få det gjort! Tänker inte skriva så mycket mer än så. Ska försöka ta några snöiga bilder till nästa gång! Men med en matte som är dunderförkyld och en husse som är halt efter senaste hockeymatchen, så är det inte allt för mycket utomhus aktiviteter som händer för tillfället. Hoppas vi är lika pigga och alerta som Penny snart så vi kan ta en sväng till skogen!
 
 
 

RSS 2.0