Penny tre månader.

 
 

 
Säger det ännu en gång. Så stor min lilltjej har blivit! Hon börjar bli riktigt tung att bära på upp och ned för trapporna till lägenheten nu alltså. Annars går allting bra, allt förutom att hon inte riktigt lärt sig att man bara ska kissa utomhus. Men det kommer väl! Kisstrasan får ligga framme ett tag till helt enkelt. Hon verkar ju inte kunna hålla sig särskilt länge (bara i skrivande stund har det hunnit hända en olycka), kanske en timme som max när hon är vaken. Mycket mindre tid än så när hon springer omkring. Ibland känns det faktiskt ganska hopplöst! Men så känner nog alla valpägare någon gång?:-) 
 
Om jag minns rätt önskade jag kyla och snö i någon av mina tidigare inlägg. Kan väl säga att jag fått mina önskningar uppfyllda! 20 minusgrader och en halvmeter snö har vi idag. Snön uppskattas av Penny men kylan skulle vi nog båda kunna skippa. 
 
På träningsfronten håller vi fortfarande på med sitt, ligg, stanna och apportering. Hon blir bättre och bättre på allt. "sitt" förstår hon bäst, då man bara behöver säga ordet. För att lägga sig krävs en liten handgest också. Att stanna hemma går även bra, vi har lämnat henne längre och längre stunder och är nu uppe i 3 timmar som längst. Hon bär lite skor, hallmattan har även blivit ivägsläpad och några kuvert som kommit i brevinkastet har blivit lite söndergnagna. Det konstiga är att hon aldrig någonsin kissat under tiden vi har lämnat henne ensam. Tror hon somnar ganska snabbt när hon blir uttråkad, vilket känns bra. 
 
Förra fredagen var vi till vetrinären och vaccinerade Penny. Tog ca två sekunder och det gick hur bra som helst. Skönt att få det gjort! Tänker inte skriva så mycket mer än så. Ska försöka ta några snöiga bilder till nästa gång! Men med en matte som är dunderförkyld och en husse som är halt efter senaste hockeymatchen, så är det inte allt för mycket utomhus aktiviteter som händer för tillfället. Hoppas vi är lika pigga och alerta som Penny snart så vi kan ta en sväng till skogen!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback