Morgonpromenad och agilitykurs.

2 bilder från morgonpromenaden, 8,5km blev det. Lätt att det "råkar" bli långa sträckor med denna fina miljö och väder. Går fortfarande morgonrundorna iklädd i linne, riktigt härligt är det.
 
 
Och till dagens agilityträning. Det gick jättebra och var så himla kul! Vilka framsteg alla i gruppen tar! Förra gången tränade vi ju tunnlar och hopphinder separat, och denna gång byggde vi på detta genom att kombinera dem. Tunnel, hopp, tunnel, hopp, i en rak bana. Vi började längst bak av hinderkombinationen med hopphindret, sen gick vi vidare till tunnel och hopp och till sist hopp, tunnel och hopp. Vi körde inte den första tunneln eftersom det kändes som att det gick lite för snabbt frammåt. Superbra gick det för oss! Vilken fart det var i min lilla tjej! 
 
Tunnel och hopp-kombinationerna var en station på dagens träningspass. Vid andra stationen tränade vi slalom. Vi tränade med fyra pinnar och hjälpskenor. Även detta gick helt strålande, det tog inte lång tid innan Penny förstod vad jag bad henne göra. Efter ett tag hittade hon in i "banan" själv och hade bra fart genom slalomet, tillslut la vi även till två hopphinder. Ett före och ett efter slalomet. Så kul! Ska bli spännande att se hur det kommer gå när skenorna plockas bort, en efter en.
 
Sist men inte minst har vi även påbörjat target-träningen på kursen. Dvs att hunden ska trampa på ett lock då man ber den. Tyckte vi gjorde framsteg med detta och Penny verkar ha fattat grejen med detta. Varför vi lär hunden detta, är för att kunna använda det vid träning av kontaktfält. Genom att lägga locket just nedanför ett balanshinder så kommer hunden automatisk att trampa på kontaktfältet.Två tassa rör då kontaktfältet och två rör vid locket. Sen är då tanken att göra locket mindre och mindre och tillslut plockar man bort det helt.
 
 
Så det var lite om dagens träning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback